VadeVi
El Parlament debatrà el futur del sector agrari en un ple monogràfic

El Parlament farà dimecres de la setmana que ve un ple monogràfic sobre agricultura en què es debatran les principals reformes que han de realitzar-se en el sector i es votaran les propostes de resolució que presentin els grups parlamentaris.

D’aquesta manera es compleix una resolució aprovada a l’últim Debat de Política General i es dóna resposta a les múltiples crítiques, queixes i demandes per part del sector que, amb la crisi econòmica, ha vist com s’agreujaven les dificultats.

El coordinador d’Unió de Pagesos, Joan Caball, ha demanat que el debat afronti tant les reformes que es necessiten a curt termini com les de llarg abast amb la finalitat que serveixin per dissenyar una perspectiva completa sobre el futur de l’àmbit rural, alimentari, de la pagesia i de la gestió del territori, entre d’altres. L’objectiu de Caball és que el ple monogràfic serveixi perquè tots els partits exposin les seves propostes i que totes les resolucions es puguin aprovar per unanimitat.

El Conseller d’Agricultura, Joaquim Llena, per la seva banda, que ja s’ha reunit amb una vintena de representants d’associacions interprofessionals per conèixer de primera mà les consideracions dels professionals, assegura que el sector agroalimentari “està aguantant bé la crisi econòmica però els preus que perceben els agricultors estan, en alguns casos, per ota dels costos de producció”. Per això, segons Llena, el debat monogràfic del Parlament és “una ocasió excel·lent per afrontar els problemes estructurals, analitzar les eines que ja estan a disposició del sector i com es poden millorar, i encarar el sector cap al futur”.

El president d’ERC, Joan Puigcercós, després d’una reunió amb Joan Caball ha assegurat que el seu partit avala la majoria de les propostes presentades per Unió de Pagesos i ha insistit en la necessitat que les mesures suscitin el màxim consens possible entre els grups “perquè tinguin continuïtat”.

Des de les files de CiU, el secretari general adjunt, Felip Puig, ha afirmat que presentaran propostes per donar un gir a l’actitud de “menyspreu, ignorància i incapacitat” del Govern cap al sector de l’agricultura.


Joaquim Llena al Parlament FOTO: JOSEP LOSADA

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa