VadeVi
El Penedès presenta les seves novetats a Barcelona

El Penedès ha presentat els seus vins al Museu Marítim de Barcelona en la catorzena edició del saló de vins del Penedès: Descobreixi els Nous Penedès. Aquest any han estat 33 cellers qui han presentat prop de 200 vins a professionals i amants de la cultura del vi. L’acte, que s’organitza anualment, ha comptat amb la presència del president i del gerent del Consell Regulador de la DO Penedès, Francesc Pascual i Josep Ribas, respectivament, i del President d’UVIPE, Joan Huguet.

Malgrat que el partit entre el Barça i l’Inter de Milà ha evitat grans aglomeracions al Museu Marítim, prop de 900 assistents han pogut conèixer de primera mà totes les novetats que en els darrers mesos han presentat al mercat les diferents empreses de la DO Penedès, tant al que es refereix a les noves marques com a les noves anyades.

Durant l’acte s’han pogut tastar els 199 vins que els cellers han presentat i, a més a més, s’ha aprofitat la ocasió per donar a conèixer les noves directrius d’aquesta etapa que comença la DO Penedès amb el xarel·lo com estendard de la marca. El saló ha acollit també una representació de l’exposició ‘La vinya dels sentits’ que, feta a partir de ceps de xarel·lo, ha estat exposada recentment al Vinseum.

En aquest sentit Josep Ribas assegura que “el xarel·lo ben vinificat té molta personalitat i permet obrir nous mercats i arribar a nous consumidors”. D’altra banda ha puntualitzat que, tot i no haver-hi una varietat de raïm negre insígnia, “la DO està exigint molt en els negres del Penedès”. Ribas assegura que la DO té vins negres amb criances de tres i quatre anys “amb molt alta varietat”.


Hi han participat 33 cellers de la denominació d’origen FOTO: DO PENEDÈS


Unes 900 persones han assistit a la presentació FOTO: DO PENEDÈS

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa