VadeVi
El Penedès relliga l’art, la tradició i la promoció econòmica

El III Congrés d’Art, Paisatge Vitivinícola i Enoturisme pretén aportar noves directrius per preservar la imatge tradicional de la comarca del Penedès i fer propostes originals per per fer-la més atractiva a través de l’art.

Se celebra el 2 i 3 de juny a Subirats i Vilafranca del Penedès. L’edició de 2011 suma dos esdeveniments clau per a la promoció econòmica i paisatgística del Penedès que s’han celebrat els darrers anys: El Congrés d’Art i Paisatge Vitivinícola i el Meeting Internacional de les rutes del vi. El Patronat de Turisme de Subirats i el Patronat de Turisme i Comerç de Vilafranca del Penedès uneixen els seus esforços per tal que l’organització conjunta doni al territori una projecció internacional.

Els promotors recorden que el paisatge és un factor cultural però també econòmic indissolublement lligat a la promoció econòmica i social del Penedes, “comarca d’identitat vitivinícola oberta al progrés i a la compatibilitat amb altres activitats que s’articulin de forma harmònica amb ella”.

En les edicions anteriors, s’ha anat estructurant en tres camps: territori i acció territorial; art, i gestió i promoció. Sense sacrificar el rigor científic, té la voluntat de ser una eina útil i també d’esdevenir una “Think tank” per a les administracions en particular i per a tota la societat en general.

En aquesta tercera edició es parlarà de les transformacions territorials que poden afectar la identitat del paisatge vitivinícola, i del maridatge entre l’art i les vinyes com a mesura per enaltir i fer encara més atractiu el territori com a destí turístic. Es posarà l’èmfasi en la gestió econòmica del paisatge vitivinícola i s’exploraran les noves opcions de negoci que sorgeixen al seu entorn, i es presentarà el projecte MiraVinya que té per finalitat personalitzar cinc miradors del Penedès a través de l’art, entre ells el Castell de Subirats, la muntanya de Sant Pau, el Castell de Gelida i el de Sant Martí Sarroca.


Ceps convertits en art escultòric FOTO: TURISME DE SUBIRATS

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa