VadeVi
El Pla de Bages celebra la Festa de la Verema a Artés

La festa de la verema del Pla de Bages, que aquest any arriba a la 14a edició, se celebrarà a Artés del 2 al 4 d’octubre. L’objectiu principal de la festa, organitzada per l’Ajuntament d’Artés, la DO Pla de Bages, la Confarria dels Vins del Bages i la Unió de Botiguers d’Artés, és difondre la cultura del vi del Bages. Per això durant tot el cap de setmana es podran tastar els vins i caves dels 11 cellers que formen part de la DO, als estands de la Plaça Vella. També es podrà visitar els cellers de la vila: Cava Gibert, Celler Cooperratiu Atrium i Celler Solergibert.

Cal remarcar que l’edició d’aquest any incorpora dues novetats rellevants. Es tracta de dos tallers didàctics participatius. El primer, El vi del Bages al món d’Alícia, es farà aquest divendres a la Fundació Alícia a càrrec de Jaume Biarnés, responsable del Departament d’Investigació de la fundació. Tot i que el contingut és encara desconegut fins i tot pels responsables del Consell Regulador, les places ja estan complertes. Aquest taller servirà també d’inauguració. De fet, un cop acabada l’activitat es farà la inauguració oficial i la presentació de les plaques de cava de Caves Gibert i Cabes Atrium de la 14a festa. L’altre taller serà diumenge i anirà adreçat al públic infantil. Els nens que participin en l’aixafada de raïm podran embotellar el most en una ampolla de mig litre etiquetada per ells mateixos amb disseny personalitzat.

D’altra banda, durant tot el cap de setmana es podrà visitar l’exposició de fotografies guanyadores del cinquè concurs de fotografia de la Festa de la Verema de l’any passat. A part, durant el ja tradicional sopar de la verema, que es farà dissabte a la nit, es lliuraran els premis del Concurs de Restauració de Barraques de Vinya. Aquesta vegada s’ha endut el primer premi Joan Borrós per la restauració El Junyent de Fonollosa, que ja va guanyar fa dos anys.


Festa de la Verema del Pla de Bages a Artés FOTO: JOAN VILAPLANA


Una de les activitats més esperades és la trepitjada popular de raïm FOTO: JOAN VILAPLANA

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa