VadeVi
El Postgrau de gestió d’empreses vitivinícoles de la FUB fitxa un dels principals experts del vi

L’Escola de Formació Contínua de la Fundació Universitària del Bages (FUB) ha obert el període d’inscripció per a la quarta edició del postgrau de Direcció i gestió d’empreses vitivinícoles. Es tracta d’un postgrau únic a l’estat espanyol, que s’adreça principalment a enòlegs interessats en ampliar els seus coneixements del món del vi amb aspectes relacionats amb la gestió empresarial.

Aquesta quarta edició presenta destacades novetats, explica ManresaInfo,cat. En primer lloc el canvi de seu. Fins ara, el postgrau s’havia impartit a Barcelona amb la finalitat d’acostar-se al públic destinatari. El pròxim postgrau, que es desenvoluparà entre els mesos de març i desembre de l’any que ve, s’impartirà a Vilafranca del Penedès, concretament a la seu de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI). Segons la directora de l’Escola de Formació Contínua, Carlota Riera, aquest canvi respon a la voluntat “d’acostar-nos encara més al nostre públic potencial, ja que al Penedès és on hi ha la concentració més elevada de cellers i bodegues i per tant dels professionals que tinguin necessitat de formar-se en aquest àmbit”.

Professorat de primer nivell
Una segona novetat introduïda al postgrau és la incorporació al professorat de David Molina, considerat un dels gurus estatals en el món del vi. David Molina és educador i entrenador personal en matèria de vins. Va ser el primer de la seva promoció a l’Escola de Sommeliers de Barcelona i és un dels pocs espanyols amb la titulació AIWS, que atorga The Institute of Wine Spirit & Education Trust de Londres.

Actualment es dedica a l’assessorament de projectes d’exportació i a la formació personalitzada. Paral·lelament ha posat en marxa Outlook Wine juntament amb el reconegut enòleg Antonio Palacios i el sommelier del Bulli, Ferran Centelles. Outlook Wine és un projecte de formació i educació a l’entorn del món del vi concebut per ajudar les persones interessades a aprendre sobre aquest tema, tant principiants com professionals del sector. A més representa i imparteix formació certificada al llarg de tot el país de la prestigiosa institució Wine & Spirit Education Trust, coneguda com a WSET.

A banda del fitxatge de David Molina, s’ha ampliat el nombre de professorat, entre el qual també hi ha l’enòleg de Masies d’Avinyó-Abadal, Joan Soler, considerat un dels millors professionals del sector a nivell estatal, el consultor en Estratègia i Màrqueting Vitivinícola, Eugeni Brotons, el director general d’Espelt Viticultors, Xavier Cepero, el director general de Parxet, Josep Puig, el director comercial de Covides, Christophe Marquet, i el director de logística de Bodegues Roqueta, Xavier Noguera.

Més visites a cellers
A més de créixer en professorat, els participants en el postgrau podran conèixer diferents aspectes del funcionament de 14 cellers de tot Catalunya. Aquesta xifra suposa un creixement considerable respecte del nombre de visites que es van fer en l’edició passada, durant la qual es van fer sis sortides i es van veure vuit cellers. La visita als 14 cellers d’enguany es farà en el decurs de vuit sortides. Totes es clouran amb un tast dels vins que s’hi produeixen.

Un postgrau a mida dels enòlegs
El postgrau de Direcció i gestió d’empreses vitivinícoles s’adreça especialment a enòlegs que necessiten adquirir coneixements relacionats amb el món empresarial. Segons Carlota Riera, hi ha persones que “saben molt de vins, però als quals actualment se’ls exigeixen també coneixements de gestió d’equips i personal, màrqueting o logística”.

Per això, durant el postgrau se’ls forma en el context sectorial i en la competència del sector del vi, en la gestió de recursos humans i de la producció, en màrqueting i comerç internacional, en gestió financera i sistemes d’informació per a la direcció i en el procés i la tècnica sensorial del tast.

A banda dels enòlegs, el postgrau està obert a tots els professionals amb experiència en el sector vitivinícola que vulguin aprofundir coneixements i potenciar habilitats directives i a emprenedors i persones amb potencial per accedir a posicions directives a curt termini.

Aquesta és la quarta edició d’un postgrau que vol contribuir a la professionalització del sector vitivinícola i que s’organitza amb la col·laboració de l’Escola Joviat de Manresa, de l’Institut Català de la Vinya i el Vi, de l’Associació vinícola Catalana i de l’Institut del Cava.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa