VadeVi
El present i futur del paisatge del Penedès a debat en el II Congrés d’Art i Paisatge Vitivinícola

Amb l’objectiu de difondre el valor pel paisatge vitivinícola del Penedès comença aquest dijous el segon Congrés d’Art i Paisatge Vitivinícola a Subirats. Es tracta de la segona edició d’aquest congrés, on es parla d’enoturisme, economia, planificació i propostes de futur. Durant dos dies es constituirà un marc de reflexió sobre el paisatge, tant des del punt de vista de les problemàtiques que l’afecten -urbanització accelerada del territori, infraestructures, metropolització de les àrees agrícoles, etc.- com des del seu potencial estètic d’indiscutible, actiu essencial en la promoció de vins i caves.

[[frase]]El congrés vol ser un fòrum de trobada i d’interrelació de les nombroses institucions preocupades pel paisatge vitivinícola, com ara la Direcció General d’Arquitectura i Paisatge de la Generalitat de Catalunya, el Consell Comarcal de l’Alt Penedès, els ajuntaments, els patronats de turisme i el Museu del Vi de Vilafranca del Penedès. I és en aquest sentit que la Universitat de Barcelona, la Universitat Politècnica de Catalunya i la Universitat Rovira i Virgili presentaran un estudi pilot referit a la percepció actual del paisatge del Penedès, vist i interpretat des de l’automòbil, com a manera contemporània d’apropar-s’hi.

El paisatge representa la identitat del Penedès i per això, a més de preservar-lo, el Congrés vol conferir al Penedès una personalitat diferenciada mitjançant la introducció de l’art a l’espai de producció agrícola. És per això que una cinquantena d’artistes penedesencs, catalans i espanyols, han rebut un cep de Xarel·lo d’uns 80 anys perquè facin la seva obra artística, que serà exposada a la seu del congrés, a Cal Maristany.


El Penedès vol potenciar l’enoturisme FOTO: VADEVI.cat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa