VadeVi
El primer Centre d’Acollida Turística gira entorn de la romanització i el vi

[fitxatecnica]Centre d’Acollida Turística Alella
Telèfon: 93 555 99 77

Horaris
Divendres de 16 a 20h
Dissabtes de 10 a 20h
Diumenges de 10 a 14h[/fitxatecnica]El primer Centre d’Acollida Turística (CAT) dels onze que tindrà Catalunya s’inaugura aquest dissabte a Teià. La temàtica d’aquest centre s’articularà al voltant de la producció de vi a la Catalunya romana i explicarà com va ser la romanització del país en tots els seus aspectes. Tenint en compte l’existència de les restes arqueològiques romanes situades als afores de Teià entre les quals s’hi ha trobat un antic celler romà (cella vinaria), s’ha decidit que l’activitat d’aquest CAT giri entorn a la romanització i el vi.

El president de la Generalitat José Montilla inaugurarà el Centre d’Acollida Turística aquest dissabte al matí acompanyat del conseller d’Innovació, Universitats i Empreses, Josep Huguet, entre d’altres personalitats.

Es tracta del primer CAT que s’inaugura i, per això, té caràcter de model pilot. Amb més 13.000 metres quadrats, disposarà d’una àrea de rebuda i benvinguda, un punt d’informació de l’oferta turística de la zona, un espai de mostra i venda de productes d’artesania catalana i un espai de degustació de productes agroalimentaris. Hi tindran un pes específic els vins de la denominació d’origen Alella. També hi ha una exposició audiovisual i plafons explicatius de diferents aspectes relacionats amb el vi, com per exemple com es feia el vi a l’àpoca romana o explicacions sobre els cellers de la DO.

L’objectiu dels CAT és orientar els viatgers enmig de les múltiples ofertes turístiques però també millorar el coneixement i la comprensió de Catalunya per part dels turistes. Per això, a part de la romanització i el vi, cada centre d’acollida tindrà com a eix central un episodi clau de la història de Catalunya relacionat amb un aspecte concret del territori, ja sigui de caràcter històric, cultural o paisatgístic, per exemple, Guifré el Pilós, Arnau de Mir de Tost, Occitània, la Corona d’Aragó, la Generalitat, La Patum, el Tractat dels Pirineus, la industrialització i l’obrerisme, la Catalunya jueva, cristiana i islàmica o els camins sagrats.


El CAT Teià és el primer que s’inaugura dels onze que hi ha previstos FOTO: AJ. TEIÀ

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa