L’associació Vinya Celler Masia amplia el termini per apuntar-se al concurs de vins fins aquest divendres. L’associació, que agrupa una desena d’elaboradors artesanals vitivinícoles catalans que tenen tant la vinya, com el celler i la masia, ha posat en marxa el primer concurs de vins que té l’objectiu de trobar el vi que més agrada als consumidors. La finalitat és potenciar i promocionar els vins artesanals, de petits cellers que tenen produccions inferiors a les 500.000 ampolles, cosa que els converteix en productes molt exclusius i majoritàriament desconeguts en els països catalans. Hi participaran una seixantena de cellers, tant associats com externs a l’associació, i concursaran un centenar de vins.

Qualsevol persona, encara que no tingui grans coneixements de tastos de vins, pot apuntar-se a fer de jurat en aquest concurs perquè “l’objectiu és trobar el vi que més agrada a la gent”, explica Assís Suriol, membre de l’associació. És per això que Vinya Celler Masia ha decidit fugir dels tastos professionals. Tot i així, juntament amb els vins, els participants del concurs, rebran una breu explicació sobre com fer els tastos.

De moment un centenar de persones ja s’ha apuntat a fer de jurat, però encara es pot ampliar el termini fins aquest divendres. Qui ho vulgui ha d’omplir una sol·licitud, que trobarà a la web www.vinyacellermasia.net, i fer un pagament de 50 euros. Al cap d’uns dies rebrà sis ampolles de vi i les instruccions per fer el tast. Està previst que a mitjans de maig ja s’hagin rebut totes les puntuacions i es pugui fer el lliurament de premis amb una festa a Barcelona. El jurat rebrà, a més de les sis ampolles, tres ampolles dels que, entre tots, s’hauran considerat els 10 millors vins.


Els socis de Vinya Celler Masia són petits elaboradors de vi que controlen tot el procés i fan vi de forma artesanal FOTO: VADEVI.cat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa