Un total de 40 compradors i 22 periodistes especialitzats de diferents països de fora de la Unió Europea es troben durant la jornada d’avui i la de demà a la DOQ Priorat per a copsar sobre el terreny les característiques dels vins d’aquesta denominació d’origen.

Torroja del Priorat, i en concret l’edifici històric i noble de Cal Compte, és un formiguer des de les 10 h del matí, quan la comitiva de prescriptors de països emergents ha envaït la petita plaça de l’Església per escoltar la salutació de benvinguda del president de la DOQ Priorat, Sal·lustià Àlvarez, i la interpretació al centenari orgue de l’església de la música del “Cant dels ocells”, de Pau Casals. Tot seguit, la primera planta i la terrassa de Cal Compte han donat el tret de sortida d’Espai Priorat 2011, una experiència insòlita de negoci que busca seduir els principals importadors i cronistes del món del vi de països com els Estats Units d’Amèrica, la Xina, l’Índia, el Japó, Taiwan o Suïssa. L’objectiu de la DOQ Priorat és obrir nous mercats en un moment de dificultats econòmiques en els mercats més tradicionals.

Un total de 21 cellers de la DOQ Priorat han participat en el tast d’avui a Cal Compte de Torroja, mentre que demà se’ls afegiran 23 cellers més en un altre tast que es durà a terme en el marc històric i incomparable de Scala Dei, tot just a l’esplanada de davant les restes de la cartoixa.

Espai Priorat compta amb el suport d’un pla de comercialització a tercers països amb fons de la Unió Europea, vehiculat a través de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (Incavi).


A L’ESPAI PRIORAT HI PARTICIPEN 44 CELLERS PRIORATINS FOTO: DOQ PRIORAT

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa