VadeVi
El Priorat potencia el terrer amb el projecte Vins de Vila

‘Vi de la Vila’ és una expressió que podria començar a ser habitual en les etiquetes dels vins del Priorat. Es tracta d’una iniciativa aprovada pel Consell Regulador per tal de potenciar la importància del terrer. Segons ha explicat el president de la DOQ Priorat Sal·lustià Àlvarez, l’objectiu és “fer un pas endavant en la línia de reforçar la identitat dels pobles d’aquesta denominació d’origen tot refermant encara més els seus lligams amb els vins que s’hi produeixen”.

Tenint en compte, justament, les característiques dels sòls, les condicions climàtiques i les característiques enològiques, s’han creat dotze subzones dins del territori de la DOQ Priorat: Vila de Bellmunt, d’Escaladei, de Gratallops, del Lloar, de Morera, de Poboleda, de Porrera, de Torroja, de Vilella Alta, de Vilella Baixa, Vila del Terme de Falset i Vila del Terme del Molar.
[[frase]]
Els cellers que s’acullin a aquest reglament, hauran d’indicar a l’etiqueta el nom de la subzona seguit de l’expressió ‘Vi de la Vila’. La decisió és opcional i caldrà comunicar-la al Consell Regulador perquè garanteixi que el raïm efectivament procedeix d’aquella determinada zona. El Consell Regulador ja ha fet diverses trobades amb cellers, ajuntaments i diferents agents vinculats amb al denominació d’origen per explicar el projecte que, segons explica Jaume Josa, secretari de la DO, responia una mica a la voluntat de diferents cellers: “alguns cellers ja ho feien però ara ho farem de manera controlada”, explica.

Tenint en compte que des de l’any 2000 es fa anualment el Tast de Finques i Pobles i que hi ha bona acollida, Josa calcula que “hi ha entre 30 i 35 cellers amb voluntat d’apostar per aquest tema”. Els cellers tenen temps fins abans de la verema per comunicar la seva intenció d’acollir-se al projecte al Consell Regulador.


El Priorat es divideix en 12 subzones FOTO: DO PRIORAT

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa