VadeVi
El Priorat proposa un diàleg amb vins poc freqüents en els grans circuits comercials

Tastar vins exclusius al cor del territori que els ha vist néixer serà possible el cap de setmana de l’1 de maig a quatre pobles de la Denominació d’Origen Qualificada (DOQ) Priorat. Serà una successió de tastos on els amants del bon vi amb caràcter prioratí tindran diverses opcions per escollir: Porrera (“Tast de Carinyenes a Porrera”, divendres 29 d’abril a les 20h), Gratallops (“Tast amb Llops”, dissabte dia 30 a les 18h), Torroja del Priorat (“Tast de Cal Compte”, diumenge dia 1 a les 11h) i Bellmunt del Priorat (“Tast de les Mines”, diumenge dia 1 a les 11h i dilluns dia 2 a les 16h). Es proposa als aficionats un diàleg amb vins poc freqüents en els grans circuits comercials i amb unes característiques molt lligades al terrer d’origen. Aquests tasts coincideixen amb la realització a Falset de la Fira del Vi.

Porrera, regne de la carinyena
L’Associació de Cellers de Porrera, integrada pels 18 cellers, ha organitzat pel 29 d’abril, al vespre, la tercera edició del “Tast de Carinyenes”, al restaurant “Lo Teatret”, i es farà acompanyat d’un sopar.

Durant la degustació es donaran a conèixer un bon nombre de vins de la collita 2009 que tenen com a varietat principal la carinyena, que en aquest municipi creix normalment en vinyes velles ubicades en indrets amb un microclima i una orografia molt característics. És una de les varietats més tradicionals de força pobles de la DO Priorat, i és especialment present en molts dels vins que es produeixen a Porrera. Segons els organitzadors, de tots els que es tastaran només uns quants es troben distribuïts al mercat (en produccions molt limitades) i la majoria són mostres de les carinyenes que després es barrejaran amb els millors vins dels cellers i que s’han embotellat especialment per aquest tast.

L’Associació de Cellers de Porrera ha convidat al tast un celler extern a la DOQ Priorat, els vins del qual es podran assaborir també. Es tracta del celler Zárate (de la DO Rías Baixas, Galícia). Les persones interessades a participar en el “Tast de Carinyenes a Porrera” cal que s’adrecin a l’Associació de Cellers de Porrera per formalitzar els drets d’inscripció: info@cellersdeporrera.com / 977828233. www.cellersdeporrera.com.

El tast de Gratallops esdevé un clàssic
El “Tast amb Llops” de Gratallops, promogut des de l’Hotel Cal Llop, arriba enguany a la cinquena edició i s’ha convertit ja en un clàssic dels tasts de poble de la DOQ Priorat. El dissabte, 30 d’abril s’aplegaran un total de 9 cellers d’aquesta vila que donaran a conèixer vins poc habituals en els canals més comercials. Com ja és tradicional, es podrà gaudir d’un aperitiu-bufet i de l’acompanyament de música en directe que amenitzarà la vetllada. Per celebrar les cinc edicions del “Tast amb Llops”, els organitzadors han convidat cellers d’altres pobles de la DOQ Priorat, així com un celler estranger de prestigi, Maison Tardieu-Laurent de la vall del Roina (França).Els drets de participació al Tast amb Llops cal reservar-los a l’Hotel Cal Llop (977 83 95 02). Més informació: www.tastambllops.com.

Cal Compte, un tast únic en una casa noble de Torroja
Diumenge, 1 de maig, l’espectacular edifici senyorial de Cal Compte, al carrer Major de Torroja del Priorat, obrirà les seves portes per oferir un tast de vins d’aquesta vila ubicada al cor de la DOQ Priorat. Set cellers presentaran els seus vins al tast, que també inclourà degustació d’olis de la zona. Cal Compte gaudeix d’unes sales nobles de gran bellesa i una terrassa amb unes vistes espectaculars sobre les vinyes i les valls que envolten el municipi. Per participar cal formalitzar drets d’inscripció prèviament. Més informació: www.tastdecalcompte.com.

La galena presideix el tast de Bellmunt
La galena, el mineral característic de Bellmunt del Priorat, tornarà a presidir un any més el “Tast de les Mines”, diumenge dia 1 i dilluns dia 2. Aquest tast es realitzarà en un entorn històric i patrimonial molt arrelat al passat de Bellmunt: les instal·lacions de les antigues mines, i en concret, als antics rentadors on es netejava la grava de la galena. Un context geològic que sens dubte ajuda a entendre la tipicitat dels vins de Bellmunt. Durant el tast es podran assaborir vins de les anyades 2007, 2008 i 2009 pertanyents a vuit cellers d’aquest municipi. Per prendre part en aquest tast no cal inscripció prèvia, però sí abonar uns drets de participació de 15€ a l’entrada.

El cap de setmana de l’1 de maig coincideix amb la celebració de la Fira del Vi de Falset. En el marc estricte d’aquesta fira, un dels moments més destacats per als vins de la DOQ Priorat serà el Tast de Presentació de l’Anyada 2009, i ja el dilluns dia 2, el Tast de Professionals, on es podran conèixer les característiques dels vins de diversos cellers de la DOQ Priorat.

La DOQ Priorat és l’única reconeguda a Catalunya com a Qualificada i una de les dues úniques que existeixen com a Qualificades a l’Estat espanyol, d’acord amb els requisits de qualitat i sistemes de producció que se segueixen en aquesta zona vitivinícola.


El tast de Gratallops es va fer a la plaça de Dalt de la Vila FOTO: VADEVI.CAT

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa