VadeVi
El Priorat s’adhereix a la declaració ‘Vi, nutrició i salut’ impulsada per FIVIN

La DOQ Priorat s’ha adherit a la declaració Vi, nutrició i salut impulsada per la Fundació per a la Investigació del Vi i la Nutrició (FIVIN) amb el suport de l’Incavi. D’aquesta manera se suma a la llarga llista de denominacions d’origen i municipis lligats directament a la cultura vitivinícola que ja s’han adherit a la campanya. L’objectiu és dinfondre la cultura del vi i la dieta mediterrània i promoure unes pautes correctes de consum entorn a una dieta sana i equilibrada.

Tant el Consell Regulador de la DOQ Priorat com els nou municipis i poblacions que conformen aquesta denominaciós’han adherit a la declaració amb la firma del president del Consell Regulador, Salustià Álvarez. Sota el lema “El Vi només es gaudeix amb moderació”, la declaració pretén explicitar públicament que el sector vitivinícola forma part de la cultura i tradició catalanes. La signatura del Priorat ha estat presidida pel director general de l’Incavi, Oriol Guevara.

Aquesta acció s’emmarca a la línia de treball del Programa Europeu “Wine In Moderation”, que FIVIN promou a Espanya per incrementar la responsabilitat en el consum de vi, amb l’objectiu de fomentar unes pautes correctes de consum moderat i conscienciar a la població de la importància de l’alimentació sana i equilibrada, com per exemple la dieta mediterrània que inclou una o dues copes de vi, fins a tres en els homes, sempre acompanyant els menjars.


El director de l’Incavi Oriol Guevara, el president de la DOQ Priorat, Salustià Álvarez i el secretari general de FIVIN Domingo Valiente després de la signatura FOTO: FIVIN

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa