VadeVi
El quinzè Giroví premia sobretot caves i vins de l’Empordà i del Penedès

Els caves i els vins de l’Empordà i del Penedès s’han endut la gran majoria de medalles que ha repartit el Giroví. Aquest concurs de vins catalans organitzat per l’Escola de Tastavins del Gironès ha arribat aquest any a la quinzena edició, amb una participació de més de 200 mostres i prop de 200 tastadors experts.

Aquest dissabte 13 de març s’ha fet l’entrega dels premis al Casino de Girona amb la presència d’un dels sommeliers més reconegut de Catalunya, Josep Roca del Celler de Can Roca, i amb la presència també del director general de l’Incavi Oriol Guevara, que van destacar la importància del concurs com a eina de promoció dels vins catalans. De fet, hi han participat vins de totes les denominacions d’origen catalanes, segons han informat els mateixos organitzadors.
[[frase]]
Pel que fa a les medalles, destaca la presència dels caves i també dels vins de l’Empordà i del Penedès. De les prop de 200 mostres rebudes, el jurat va premiar-ne 67 i d’aquestes, 58 són d’aquestes tres denominacions d’origen (23 caves, 19 vins de l’Empordà i 16 del Penedès). Aquesta proporció es manté en les medalles d’or. Van ser 10 caves, 7 vins de la DO Empordà i 5 de la DO Penedès es van endur la màxima distinció. En total es van lliurar 26 medalles d’or. Les altres denominacions premiades amb l’or van ser la DO Costers del Segre, amb els vins Sios Selección de Bodegas Costers del Sió i Bru de Verdú 2007 del celler Cercavins; i la DO Pla de Bages i Terra Alta amb Artium 2005 del Celler Cooperatiu d’Artés i equinox del celler Batea respectivament.

Llistat de medalles Giroví 2010 FONT: GIROVÍ


Agustí Enesa, Oriol Guevara i Josep Roca durant la inauguració del Giroví FOTO: ESCOLA TASTAVINS DEL GIRONÈS


Es van tastat prop de 200 referències de totes les DO catalanes FOTO: ESCOLA TASTAVINS DEL GIRONÈS


Més de 200 experts van formar part del jurat del XVè Giroví FOTO: ESCOLA TASTAVINS DEL GIRONÈS


El tast es va fer a cegues FOTO: ESCOLA TASTAVINS DEL GIRONÈS

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa