El vi Ramon Roqueta Tempranillo 2014, de la DO Catalunya, ha estat guardonat amb el premi Gran Tempranillo de Oro, la màxima distinció del Concurs Internacional Itinerant Tempranillos al Mundo 2015 celebrat aquest any a Lisboa, que premia els vins elaborats amb el raïm ull de llebre (tempranillo és un dels múltiples noms en castellà d’aquesta varietat)

Al concurs d’enguany s’hi han presentat vins de més de 35 indicacions geogràfiques de tot el món, entre les quals d’Argentina, França, els Estats Units, Espanya i Portugal. Només 3 vins dels quals han rebut el Gran Tempranillo de Oro, i un dels quals és el Ramon Roqueta Tempranillo 2014.

Aquesta és la desena edició del certamen, organitzat per la Federació Espanyola d’Associacions d’Enòlegs (FEAE) i que té com a objectiu donar valor a la qualitat enològica de la varietat de raïm ull de llebre. Es tracta del concurs de més prestigi i més important del món en quan a aquesta varietat i les varietats similars.

Roqueta Origen

Els orígens de l’activitat vinícola de la família Roqueta es remunten al segle XII, concretament l’any 1199. Des de llavors, les diferents generacions de la família han estat lligades a la producció i al comerç de vins, primer a l’antiga masia de Santa Maria d’Horta d’Avinyó i, des de finals del segle XIX, en els diferents cellers que han anat fundant: Ramón Roqueta (Manresa, 1898), Abadal (Horta d’Avinyó, 1983), Crin Roja (Fuente-Álamo, 2003) i LaFou Celler (Batea, 2007).

Nou comentari

Comparteix