En només dos anys la Reus Viu el Vi ha generat un moviment de persones espectacular. La fira s’ha consolidat en un temps rècord. El repte dels organitzadors per enguany és el d’igualar les xifres de l’any passat, que marcaven una tendència a l’alça respecte a la primera edició. Es van despatxar 7.524 pacs de tast, el que equival a més de 37.620 tastos de vi servits. A tot plegat s’hi han d’afegir les 21.400 degustacions de menjar. I tot gràcies a més de 45.000 visitants.

Durant aquestes setmanes prèvies s’han realitzat diversos actes per afavorir no només el coneixement de la fira sinó també per fer pedagogia al voltant de la realitat dels vins. S’ha de destacar, en aquest sentit, el curs de tast que s’ha realitzat dedicat específicament als vins de les Denominacions d’Origen de la zona.Les 80 places que s’oferien es van adjudicar en menys de quinze dies. També s’han realitzat tastos específics adreçats a prescriptors i diverses iniciatives formatives orientades a millorar el coneixement del professionals del sector.

Enguany la fira fa una aposta clara per les noves tecnologies atenent, també, a que el perfil tipus de l’aficionat al món del vi té una estreta vinculació amb aquest món. Entre les iniciatives hi ha el Concurs fotogràfic. Es proposa fer la foto amb el mòbil i penjar-la al compte de twitter amb l’etiqueta “#reusviuelvi” o a la pàgina de facebook enllaçada amb la de la Reus Viu el Vi. “Si no tens una cosa ni l’altra, ens l’envies a l’adreça fotos@reusviuelvi.cat i nosaltres la farem córrer”. Els autors de les millors fotografies s’enduran un cap de setmana d’enoturisme al territori de la Cambra de Reus.

En una aposta clara per compartir la fira a la xarxa, des de l’organització es posarà a disposició del públic un espai d’internet Wi-Fi. També s’hi podrà fer una copa de vi de les cooperatives compartint lloc amb altres usuaris de les xarxes socials. “Si ets usuari de Foursquare i fas check-in a la Reus viu el vi, fas servir l’etiqueta “#reusviuelvi” en les teves piulades o si fas un link amb la pàgina de Reus.

Un any més l’organització posarà al servei de les famílies l’espai d’atenció infantil, que coordinen les professionals del Centre Integral per la primera infància i la família Mas Pintat, on els més petits, a més a més, tindran l’oportunitat de realitzar diverses activitats formatives vinculades a la realitat del món del vi.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa