El sector del cava tanca el 2011 amb un 9,2% menys de facturació

Tot i això les exportacions, amb 152 milions d'ampolles, tornen a batre récord

Fernando José Burgaz, director general d’Indústria Alimentària, Josep M. Pelegrí, conseller d’Agricultura, Jordi Bort, director de l’Incavi i Gustau García Guillamet, president del Consell Regulador del Cava brinden a la presentació de les dades del Cava corresponents al 2011. Foto: DO Cava

El Consell Regulador del Cava ha tancat l’exercici del 2011 amb una caiguda de la facturació d’un 9,2 per cent, i un 2,14 per cent menys de venda d’ampolles. Tot i això, l’any passat es va assolir un record d’exportació amb un augment en la venda d’ampolles d’un 2,07, malgrat que la facturació a l’extranger també va retrocedir, fet que s’explica en l’abaratiment dels preus. En concret, el preu mig del mercat espanyol va caure un 13,3% fins als 3,98 euros per ampolla. Pel que fa a l’estranger, el preu mig va retrocedir un 2,51% fins als 3,86 euros per ampolla.

Aquestes dades han estat presentades aquest dimarts en el marc de la presentació dels comptes del 2011 del Consell Regulador del Cava. En l’acte de presentació, Gustau García Guillament, president de la DO Cava ha considerat que en “l’actual context econòmic”, amb una “caiguda del 2,14% ens podem donar per satisfets”. Així mateix, ha recordat que el cava és “la primera DO de vins espanyola en exportació” i “el vi escumós més venut del món”.

També han assistit a l’acte el conseller d’Agricultura, Josep M. Pelegrí i el director general d’Indústria Alimentària, Fernando José Burgaz. El primer ha destacat el fet “que les exportacions augmenten malgrat la crisi” i ha fet una aposta per la potenciació de l’enoturisme, un sector que ha de “donar la capacitat i l’oportunitat de generar més vendes”. Per la seva banda, Burgos ha destacat que el sector del cava “és actiu i innovador i és un exemple per a altres sectors”. A més, hi era també present el director general de l’Incavi, Jordi Bort.

La DO Cava, a diferència de la resta de DO situades a Catalunya, depén del ministeri d’Agricultura, ja que el seu àmbit territorial depassa el territori català tot i que és aquí on es concentra més del 90% de la producció.

Nou comentari