VadeVi
El sector del vi català valora positivament la visita de la delegació holandesa

La delegació formada per una dotzena de sommeliers i periodistes d’Holanda ha finalitzat la seva estada a Catalunya amb una visió molt positiva del sector vitivinícola català.

Durant quatre dies, i en una missió inversa organitzada pels Departaments d’Agricultura i d’Empresa i Coneixement – a través de l’oficina d’ACCIÓ a Brussel·les-, els representats dels Països Baixos han pogut conèixer de primera mà les Denominacions d’Origen (DO) catalanes, el mètodes de producció i els cellers vitivinícoles catalans.

En aquest sentit, s’han fet presentacions de les 12 DO catalanes i s’han visitat cellers grans i petits, i cooperatives. Els sommeliers han pogut conèixer més de 70 referències de les diferents DO catalanes mitjançant tastos i maridatges.

A través d’aquesta iniciativa, els sommeliers i periodistes holandesos també han pogut visualitzar els diferents paisatges vinícoles catalans i com es verema a Catalunya.

Per finalitzar la seva estada, ahir la xef Carme Ruscalleda, ambaixadora de “Catalunya Regió Europea de la Gastronomia 2016”, i el director executiu de l’Agència Catalana de Turisme, Patrick Torrent, van explicar a aquesta delegació el que suposa aquesta distinció europea i l’any temàtic promocional dedicat a la Gastronomia i l’Enoturisme.

Els sommeliers participants en aquesta missió inversa pertanyen al Gremi Holandès de Sommeliers (Nederlands Gilde van Sommeliers, NGS), una associació de 200 membres creada el 1986, que aquest any celebra el seu 30è aniversari, i que és membre de l’Associació Internacional Association de la Sommelerie Internationale (ASI) en representació del Països Baixos. Aquesta associació es va posar en contacte amb ACCIÓ (oficina de Brussel·les) perquè volien commemorar el seu aniversari amb un viatge a Catalunya per tal de conèixer el seu sector vinícola.

Com a acte final de la celebració del seu aniversari, el proper 3 d’octubre tindrà lloc un dinar a Rotterdam, amb la participació del director general de l’INCAVI, Salvador Puig, on es tastaran 2 referències de cada una de les 12 DO catalanes.

El comerç bilateral de productes catalans cap als Països Baixos manté una clara tendència creixent, i el sector de l’alimentació i begudes en representa un 12,1% del total d’exportacions en aquell mercat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa