VadeVi
El sector s’interessa per ‘English for winemakers’

Un centenar de persones han assistit a la presentació del curs English for Winemakers que s’ha fet aquesta setmana passada al Vinseum. Es tracta d’una iniciativa de l’escola d’anglès de Vilafranca del Penedès St. Paul’s Academy que, havent detectat una necessitat de coneixements d’anglès específics per al món de la vitivinícultura, ha creat una eina didàctica, el curs i el llibre English for Winemakers. I sembla que, per ara, el sector ha rebut entusiasmat la iniciativa. Arrel de la presentació al Vinseum, l’acadèmia ja està treballant per lligar tres cursos que es farien a Vilafranca i a Barcelona a partir del setembre.

“Encara no tenim els cursos del tot lligats, però si que podem dir que un dels interessats forma part del sector públic, l’altra és una associació que fa formació contínua en temes d’enologia i l’altre és un celler del sector privat”, explica el director de l’acadèmia Andrew Ashurst que juntament amb el professor Ryan Willamson és el coautor del curs i del llibre English for winemakers. Cada un d’aquests cursos arriba a una desena o quinzena d’alumnes que majoritàriament són professionals del sector. “No es tracta d’un curs tècnic en anglès sinó d’un curs d’anglès especialitzat en el sector, però es treballa la gramàtica, el vocabulari, la lectura, listenings, com en qualsevol altre curs d’anglès”, puntualitza Ashurst.

Per una qüestió de drets del Copyright St. Paul’s Academy no pot vendre el contingut del llibre però si que pot destinar professors a impartir el curs, una oferta que no es limita al Penedès, malgrat que la gran majoria dels assistents a la presentació eren d’allà: “creiem que és una idea molt interessant i que pot ser útil a molta gent, de manera que pensem exportar-ho més enllà del Penedès, a d’altres punts de Catalunya i d’Espanya”.

Més llibres a la primavera
El director de St. Paul’s Academy creu fermament en aquest projecte fins al punt que alguns professors de l’escola ja estan treballant en un segon i tercer llibre que podrien sortir de cara a la primavera. En aquest cas, serien llibres i cursos una mica més tècnics i específics, un d’ells dedicat al món del cava -iniciativa que ja compta amb el suport del Consell Regulador del Cava, segons ha explicat Ashurst-, i l’altre dedicat a l’organització dels cellers que contindrà informació sobre com fer presentacions, tours guiats, temes de comercialització, duanes i notes de tast.


Albert Calzada, Vinyet Almirall, Ryan Willamson i Andrew Ashurst durant la presentació del curs al Vinseum FOTO: ST. PAUL’S ACADEMY


La presentació ha acabat amb un tast de vins i caves FOTO: ST. PAUL’S ACADEMY


El llibre Englih for winemakers inclou continguts per aprendre anglès des de les varietats de raïm fins a l’elaboració FOTO: ST. PAUL’S ACADEMY

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa