VadeVi
El sector vinícola és un dels més perjudicats per la crisi dins de la indústria agroalimentària

Segons l’Informe Avançat de la Indústia Agroalimentària de Catalunya, 2009 impulsat per la Fundació Món Rural i presentat aquest divendres a Barcelona, la indústria agroalimentària catalana és de les que millor ha resistit la crisi econòmica durant el 2009. Pel que fa als subsectors agroalimentaris cal destacar que el sector vinícola ha estat un dels que més ha patit, juntament amb la indústria molinera.

En concret, la xifra de vendes netes i d’ingressos d’explitació va baixar durant el 2009 entre un 6 i un 10% en el cas dels vins i més d’un 10% en el cas de la indústria molinera. La mitjana de descens en la indústria agroalimentària en general va ser d’entre un 1 i un 5%. Només van augmentar la xifra de vendes tres subsectors: el de ‘cacau, xocolata i productes de confiteria’, el ‘lacti’ i el de ‘pastes i similars’.

L’estudi s’ha fet consultant fonts d’informació tant públiques com privades i a partir d’entrevistes directes amb els agents actius de la cadena agroalimentària entre una mostra important d’indústries agroalimentàries catalanes. L’informe avalua els ingressos d’explicacoó, les vendes netes, el personal ocupat, el consum de matèries primeres, les despeses de personsal i les importancions i exportacions.

L’acte de presentació de l’informe ha estat presidit secretari general del Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural Xavier Castella, acompanyat del director de la Fundació del Món Rural Francesc Cribillers, i Rodrigo Rabetino i Immaculada Rico, consutors de Horwath Accelera Management, empresa que ha elaborat l’informe i la seva metodologia.


La presentació s’ha fet aquest divendres a Barcelona FOTO: DAR

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa