VadeVi
El Tast de Finques i Viles aplega mig centenar de tastadors a Escaladei

Un total de 52 tastadors participen aquest dijous en el Tast de Finques i Viles 2011 de la Denominació d’Origen Qualificada Priorat, que es realitza al Local Social d’Escaladei.

Aquesta és la primera jornada del tast a cegues en el qual es busca aprofundir en el coneixement dels vins d’aquesta denominació d’origen qualificada i analitzar els elements relacionats amb la seva tipicitat i fidelitat al “terroir” d’origen.

Divendres es farà, al mateix lloc, la segona i última sessió d’aquesta degustació. Els codirectors, Joan Miquel Canals i Toni Alcover, han explicat a l’inici de la trobada el funcionament del tast d’aquest any i les novetats que incorpora. En aquesta edició es recolliran mostres dels vins i s’analitzaran químicament als laboratoris del parc científic VITEC per a reforçar els elements de coneixement del caràcter dels Priorat i complementar així els resultats obtinguts durant el tast de tipificació que es fa a Escaladei.

El tast d’aquest dijous es fa a cegues, i els experts no coneixen ni la marca ni el productor del vi i han d’emplenar un seguit de fitxes que després s’avaluaran amb paràmetres científics. Els vins que se sotmeten al tast 2011 corresponen a l’anyada 2009.

El Tast de Finques i Viles, que s’organitza des de fa 6 anys, aboca cada any un seguit de resultats que han servit com a base de treball del projecte “Vins de Vila”, que la DOQ Priorat va posar en marxa fa un parell d’anys. Són una nova indicació d’origen basada en els diferents pobles que existeixen en aquesta denominació d’origen, i aquells en els quals es garanteix que el vi s’ha elaborat amb raïms procedents exclusivament d’aquella localitat d’on procedeixen.


El Tast de Finques i Viles aplega mig centenar de tastadors a Escaladei FOTO: DOQ PRIORAT

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa