VadeVi
El “Tête à Tête” entre els pianistes invidents Bert van den Brink i Ignasi Terraza va encisar el públic

El primer concert del Festival de Música a les Vinyes, celebrat dissabte passat, va entusiasmar els més de 350 espectadors que van assistir al recinte medieval de Torre-ramona (Subirats). El duet de pianos “Tête à Tête” entre l’holandès Bert van den Brink i el català Ignasi Terraza, tots dos pianistes invidents, va encisar el públic des del primer minut, envoltats d’un espai singular. Va ser un “cara a cara” ple de creativitat, elegància i ritme, on les versions dels standards i temes originals van confluir en un discurs farcit de mil i un matisos provocat per l’estil propi de tots dos pianistes. El maridatge de Cava i Préssec d’Ordal, un “Música a les Vinyes” amb trossets de préssecs d’Ordal servits directament dins la copa de cava i introduït al festival de l’any passat, va tornar a agradar molt. Aquest concert ha estat el que més públic ha registrat en la història del festival, exceptuant l’actuació de Maria del Mar Bonet i Manel Camp que va esgotar totes les localitats l’any passat.

I el proper dissabte 23 de juliol, a Torre-Ramona (Subirats), a les 10 de la nit, se celebrarà el segon concert del IX Festival de Música a les Vinyes. El pianista i compositor italià Enrico Pieranunzi és considerat un dels més grans pianistes de l’escena jazzística mundial i el més important del seu país. És arquitecte de ritmes i harmonies que combinen la música clàssica amb improvisacions jazzístiques amb un so mediterrani i amb molt de swing, sense perdre mai l’expressivitat.

Oferirà en exclusiva al nostre país el seu darrer treball on interpreta a piano temes de jazz basats en obres d’autors de música clàssica com Bach, Händel i Scarlatti. Pieranunzi té més de 70 CD al seu nom, a piano sol, duos, trios i altres formacions. Va entrar al món del jazz de la mà del seu pare i dels grans del jazz com Chet Baker, Johnny Griffin, Lee Konitz, Charlie Haden, Paul Motian, Marc Johnson i Joey Baron. Músic de formació clàssica, s’ha declarat admirador de la música ibèrica d’Albeniz, Falla i Granados per la seva carga emocional i poètica. La crítica especialitzada diu d’Enrico Pieranunzi que és un pianista molt líric, amb un swing enèrgic i fresc que al mateix temps no perd mai la seva capacitat poètica.


duet de pianos “Tête à Tête” entre l’holandès Bert van den Brink i el català Ignasi Terraza FOTO: TURISME SUBIRATS

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa