Aquest divendres 5 de juliol, a les 21,30h a l’Art Restaurant de l’Espluga de Francolí, es va celebrar l’entrega dels premis als vins guanyadors del XXIII Concurs de Vins i Caves de la DO Conca de Barberà amb la presència de la majoria de professionals del sector vitivinícola de la DO Conca de Barberà.

A l’acte hi van assitir un centenar de persones vinculades al món del vi de la Conca de Barberà: viticultors, pagesos, celleristes, enòlegs, etc. A l’acte també va estar present el president de la DO Conca de Barberà, Carles Andreu, acompanyat de Julieta Foraster, presidenta de l’Associació d’Embotelladors de Vins i Caves de la Conca de Barberà, d’Anton Vallvé, director dels serveis territorials de la Conselleria d’Agricultura a Tarragona, de Maria Jesús Martín, alcaldessa de l’Espluga de Francolí i de Josep Mª Poca, Conseller de Promoció Econòmica del Consell Comarcal de la Conca de Barberà.

Els joves viticultors pugen amb força

Aquest any el certament destaca perquè es manté el nivell de premiats i reconeixements als joves celleristes de la denominació. D’aquesta manera, les noves generacions de viticultors de la Conca es consoliden en l’elaboració de vins de qualitat. De fet, aquesta tendència reforça la reivindicació que en el seu discurs va fer el president de la DO, Carles Andreu, on va assenyalar la importància d’elaborar el raïm de la Conca de Barberà dins la mateixa Conca, apostant pel producte i el territori, assenyalant “que el futur passa per aquí i no n’hi ha altre”. Però a més, també es confirma aquest any la feina ben feta des de les cooperatives amb uns vins molt ben elaborats, que també han rebut la seva recompensa amb una bona qualificació. Un altre fet destacat és la consolidació de la categoria “negre trepat” després que l’any passat se’n fés el primer premi centrat en aquesta varietat autòctona de la DO Conca de Barberà.

El tast del concurs va ser el dia 30 de maig i es va celebrar al restaurant Molí del Mallol de Montblanc. Es van presentar 89 mostres que es repartien en 11 categories de producte. Del total de mostres presentades 70 corresponien a vins – d’aquests 22 eren blancs, 7 rosats i 41 negres – , i 19 caves. A diferència d’altres edicions aquest any la categoria més concorreguda ha estat la de blanc jove amb 15 vins. Pel que fa a la categoria de negre trepat i negre jove s’ha notat un augment de la participació, en negre trepat s’han passat de 5 a 9 vins i en negre jove de 4 a 10.

El concurs de Vins i Caves de la DO Conca de Barberà representa una cita important per als cellers que s’hi presenten. Es tracta d’un tast “a cegues”, és a dir, que en el moment del tast no es coneix el celler ni la marca d’on prové el vi. En el tast s’avalua en quantitat i qualitat les característiques visuals, olfactives i gustatives. Entre aquestes característiques hi ha l’estructura, l’harmonia, i la permanència en boca, etc. Per això l’entrega d’aquests guardons és un moment especial pels cellers .

VINS PREMIATS AL XXIIIè CONCURS DE VINS I CAVES DE LA CONCA DE BARBERÀ

Millor vi BLANC JOVE:

VEGA AIXALÀ La Bauma 2012, de Vilanova Vins

2n classificat: JOSEP FORASTER Blanc del Coster 2012, del celler Mas Foraster

3r classificat: CARA NORD Mac/Ch 2012, de Cara Nord Celler

Millor vi ROSAT JOVE:

RENDÉ MASDÉU Syrah 2012, del Celler Rendé Masdéu

2n classificat: BLANCA-FLOR Trepat 2012, de Cellers Domenys

3r classificat: FRANCOLÍ Trepat 2012 , de Castell d’Or

Millor vi NEGRE JOVE:

JOSEP FORASTER Ull/Cs 2012, de Mas Foraster

2n classificat: LA CUCA DE LLUM Trepat 2012, de Succés Vinícola del Viver

3r classificat: VEGA AIXALÀ Ull de llebre 2011, del celler Vilanova Vins

Millor vi NEGRE JOVE FERMENTAT I/O CRIAT EN BÓTA:

CREPUSCLE Syrah 2012, del celler Cal Gasset

2n classificat: VINYA PLANS Cs/Cf/Sy 2011, del celler Rosa Mª Torres

3r classificat: LA MUSA Cs/Mt 2011, del celler Marta Pedra

Millor vi NEGRE TREPAT:

EL MENTIDER Trepat 2011, de Succés Vinícola del Viver

2n classificat: CARLES ANDREU Trepat 2011 del celler Carles Andreu

3r classificat: EL PETIT CARLANIA 2011, de Carlania Celler

Millor vi BLANC FERMENTAT I/O CRIAT EN BÓTA:

GATZARA Mac/Ch 2012, de Gatzaravins del Viver Vitivinícola

2n classificat: MOLÍ DELS CAPELLANS Chardonnay 2012, de Molí dels Capellans del Viver Vitivinícola

3r classificat: VIOGNIER 2010, del celler Rosa Mª Torres

Millor vi NEGRE CRIAT EN BÓTA:

MANUELA VENTOSA Cs/Sy 2009, del celler Rendé Masdéu

2n classificat: VEGA AIXALÀ 2009, del celler Vilanova Vins

3r classificat: PARTIDA DELS JUEUS 2009, del celler Cal Gasset

Millor vi NEGRE RESERVA :

PORTELL reserva Mt/Cs/Ull 2006, del celler Vinícola de Sarral

2n classificat: MOLÍ DELS CAPELLANS Cabernet S. 2009, de Molí dels Capellans del Viver Vitivinícola

3r classificat: JOSEP FORASTER Selecció Cs/Ull 2006, del celler Mas Foraster

Millor CAVA BRUT:

CASTELL DE LA COMANDA GR 2008, del celler Agrícola de Barberà

2n classificat: LES TRES NAUS 2011, de cellers Domenys

3r classificat: SIMÓ DE PALAU 2010, de Caves Simó de Palau

Millor CAVA BRUT NATURE:

SIMÓ DE PALAU 2010, de Caves Simó de Palau

2n classificat: CARLES ANDREU Reserva 2009, del celler Carles Andreu

3r classificat: CASTELL DE LA COMANDA GR 2008, del celler Agrícola de Barberà

Millor CAVA ROSAT:

PORTELL Brut Trepat 2011, del celler Vinícola de Sarral

2n classificat: FRANCOLÍ Brut Trepat, de Castell d’Or

3r classificat: CARLES ANDREU Brut Trepat 2011, del celler Carles Andreu

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa