El triomf del cava davant el xampany

Malgrat la caiguda de les vendes, el cava es converteix al 2009 en el vi escumós més exportat del món i supera per primera vegada el xampany francès

El cava és el vi escumós més exportat del món. I ho és per primera vegada, ja que fins ara el xampany francès havia demostrat la seva primacia en xifres d’exportació. Així ho ha anunciat l’Institut de Comerç Exterior d’Espanya (ICEX) basant-se en dades facilitades pel Consell Regulador del Cava.

Segons aquestes dades, durant el 2009 es van exportar 131 milions d’ampolles de cava i 112 milions d’ampolles de xampany francès. Tot i així, la producció francesa segueix sent més alta, ja que durant el 2009 es van embotellar 293 milions d’ampolles de xampany, i en canvi, 219 milions d’ampolles de cava. I és que de fet, els francesos consumeixen gairebé el 60% del xampany que produeixen i, en canvi, el 60% del cava s’exporta.

Tot i que les exportacions de cava han superat les de xampany per primera vegada, durant el 2009 hi ha hagut un retrocés del 5’5% en les exportacions i d’un 1% en les vendes a l’Estat, respecte el 2008. Pel que fa als països compradors de cava, cal destacar el greu descens de les compres per part d’Alemanya, el primer importador de cava, i del Japó, el cinquè. Als dos països s’han venut un 32% i un 23% menys d’ampolles de cava, respectivament. El segon país de la llista, el Regne Unit, en canvi, va comprar més cava l’any passat que el 2008, en concret 32 milions d’ampolles més, el que representa un increment del 7’8%. Però la pujada més significativa l’ha feta Bèlgica, que ha augmentat un 57% el nombre d’ampolles comprades, arribant als 15 milions.


Es produeixen unes 293 milions d’ampolles de xampany anualment FOTO: VADEVI.cat

Nou comentari