VadeVi
El Vailet 2009 del Celler Espelt és escollit vi blanc del Centenari de la Cambra de Comerç de Girona

El Vailet 2009 ha estat escollit com a vi blanc del Centenari de la Cambra de Comerç de Girona. Així ho ha decidit un jurat format per enòlegs, sommeliers i membres de la comissió del Centenari de la Cambra. El Vailet 2009, que va ser escollit entre 13 vins candidats el vi blanc, ostentarà el distintiu 1er Premi Vi del Centenari de la Cambra de Comerç de Girona i el logotip del centenari.

Es tracta d’un vi elaborat amb les varietats de garnatxa blanca i macabeu plantades en sols franc argilosos sobre granets. “El Vailet 2009 és un vi de color grog pàl·lid; en nas trobarem aromes molts nets de pinya, poma i altres fruites blanques madures; té una entrada molt suau en boca i és molt equilibrat: potent i fresc alhora amb un postgust agradable i subtil”, tal i com el defineix el mateix celler.

Espelt Viticultots és un celler jove, amb més de 250 Ha, i va ser fundat a Vilajuïga l’any 2000. Elabora unes 500.000 ampolles i més de la meitat d’aquesta producció s’exporta a uns 20 països. De fet, Espelt va rebre el premi a la Exportació de la Cambra de Girona i està entre les 200 empreses més dinàmiques de l’Economia Catalana segons la Generalitat de Catalunya.

Les activitats previstes per commemorar el centenari s’aniran anunciant mica en mica, però ja està previst que la celebració s’allargui fins a la primavera de l’any 2011.


Vailet 2009 és un vi blanc fet amb garnatxa blanca i macabeu FOTO: ESPELT VITICULTORS


Antoni Roig representant del Consell Regulador DO Empordà, Jaume Fàbrega, vicepresident de la corporació i president de la comissió del Centenari, Domènec Espadalé, president de la Cambra de Comerç de Girona, Anna i Damià Espelt, del celler Espelt Viticultors FOTO: ESPELT VITICULTORS

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa