El vi Can Rich Lausos representa l’Eivissa Patrimoni de la Humanitat

Tarragona ha escollit l'oli d'oliva verge extra D.O.P Siurana Vil·la de Centcelles

Unes ampolles del vi Can Rich Lausos

El 4 de desembre de 1999 la UNESCO declarava Eivissa Patrimoni de la Humanitat, i es reconeixia d’aquesta manera la transcendència dels valors naturals i culturals que durant segles ha caracteritzat Eivissa. La ciutat se sumava així a d’altres ciutats arreu del món que havien aconseguit aquesta distinció, i entre les quals avui també hi ha Tarragona. Coincidint amb el 40è aniversari de la Convenció del Patrimoni Mundial de la UNESCO, el Grup Ciutats Patrimoni de la Humanitat, que aplega tretze ciutats de l’Estat espanyol, ha organitzat un tast de vins, formatges i olis representatius d’aquestes ciutats. Cadascuna ha hagut de triar un dels tres productes per ser representada. I què hi té a veure, el patrimoni amb la gastronomia? Doncs que el 2010, la UNESCO també va declarar Patrimoni de la Humanitat la dieta mediterrània.

Eivissa ha triat el vi D.O.P Vi de la Terra d’Eivissa Can Rich Lausos, elaborat per l’empresa Can Rich de Buscastell, S.L. Es tracta d’un vi procedent de raïm propi d’agricultura ecològica, fermentat en dipòsits d’acer inoxidable a temperatura controlada, amb una criança d’un any en bóta de roure francès i posterior criança en ampolla.

D’altra banda, Tarragona ha escollit l’oli d’oliva verge extra D.O.P Siurana Vil·la de Centcelles, elaborat per la Secció de Crèdit Sant Isidre de Constantí. L’oli és obtingut directament d’olives arbequines del camp de Constantí, amb procediments exclusivament mecànics. El Vil·la de Centelles ha rebut diversos guardons.

La resta de ciutats que formen part del Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat a l’estat són: Àvila (formatge de cabra Monte Enebro); Càceres (formatge Torta del Casar); Santiago de Compostel·la (formatge Tetilla Tres Pazos); Còrdova (oli Priego de Còrdova); Mèrida (oli Canchalosa); Toledo (oli Adolfo Colección); Alcalá de Henares (vi Qubél Revelación); Conca (vi Uclés Esencia de Fontana); Salamanca (vi Arribes Crianza), i Segòvia (vi Erre de Herrero Verdejo).

Nou comentari