El vi català entra a les biblioteques

Dotze dels 25 centres que participen en la iniciativa oferiran ampolles de vi expressament elaborades per a l'ocasió

25 biblioteques de Catalunya organitzaran un centenar d’activitats per promocionar el vi català Foto: Estefania Escolà

25 biblioteques de Catalunya maridaran la literatura amb el món vinícola per promocionar els vins amb Denominació d’Origen catalana. Al llarg d’aquest 2013, les biblioteques de cada territori amb DO duran a terme més d’un centenar d’activitats com ara exposicions, vermuts literaris i tastos de vins, i que enllaçaran la cultura literària amb la tradició vinícola del país. L’objectiu, segons el director general de l’INCAVI, Jordi Bort, és “impulsar el vi català i aconseguir que cada vegada sigui més demandat”. Les activitats començaran aquest mes de gener a les biblioteques de l’Empordà. D’altra banda, dotze dels 25 centres oferiran ampolles de vi expressament elaborades per a l’ocasió. El projecte ‘Biblioteques amb DO’, impulsat pel Servei de Biblioteques del departament de Cultura, vol posar de relleu el vincle de les biblioteques públiques amb el seu territori, enllaçant la cultura literària amb la tradició vinícola del país. La cap del Servei de Biblioteques, Carme Fenoll, ha explicat que la iniciativa té un doble objectiu: per una banda, dinamitzar l’espai bibliotecari amb activitats i, de l’altra, reforçar el vi català i aconseguir que cada vegada sigui més demandat.

Al llarg de tot l’any 2013, el maridatge entre lletres i vins convocarà 25 biblioteques públiques que s’aniran rellevant, mes a mes, com a aparadors de la seva Denominació d’Origen. Així, organitzaran diverses activitats que han comptat amb el suport dels cellers de cada zona. Els actes combinaran el vi de cada DO amb la literatura sobre el món vinícola. Segons Fenoll, són molts els autors que han escrit llibres relacionats amb el món del vi, i ha posat d’exemple els escriptors Empar Moliner i Martí Gironell i el poeta Josep Pedrals.

Per altra banda, dotze de les 25 biblioteques oferiran un vi elaborat expressament per a l’ocasió. En aquest sentit, Fenoll ha explicat que les ampolles s’oferiran com a regal a les persones que facin actes a les biblioteques, amenitzaran els clubs de lectura i es vendran. El calendari d’activitats s’allargarà durant tot l’any: gener (DO Empordà), febrer (DO Alella), març (DO Conca de Barberà), abril (DO Costers del Segre), maig (DOQ Priorat i DO Montsant) , juny (DO Penedès), juliol (DO Pla de Bages), setembre (DO Tarragona), octubre (DO Catalunya), novembre (DO Terra Alta), desembre (La regió del cava).

Nou comentari