El vi de casa és el millor

Catalunya compta amb vint-i-cinc establiments que llueixen el distintiu Km0 que afavoreix la presència de DO autòctones

Un total de 60 cuiners i 59 restaurants de l’Estat poden lluir des d’aquest moment el distintiu KM0. Han estat seleccionats d’entre un total de 80 candidatures una vegada comprovat que compleixen amb els requisits que exigeix Slow Food per integrar-los en aquest projecte. La iniciativa és una eina més que pot afavorir la presència de vins autòctons en les cartes en un dels pocs paísos del món on encara se’n troben més de fora que de casa malgrat la bona qualitat-preu i la reducció de la petjada carbònica que comporta apostar pels productes propis.

En aquesta segona edició, la segona, s’han incorporat cuiners d’Andalusia (Sevilla i Màlaga), Castella i Lleó (Burgos i Àvila), València (Castelló) i Aragó (Osca). Qui més s’ho creu, una altra vegada, és Catalunya, amb vint-i-cinc establiments, seguida del País Basc. Igualment compten amb un o més restaurants València, Saragossa, Mallorca, Alacant i Astúries.

La fórmula que s’ha emprat ha estat la mateixa amb la que es va començar aquest projecte. Són els restauradors els que promouen la seva candidatura a través del Convivium de Slow Food més proper una vegada que apliquen els criteris que s’exigeixen per a la seva incorporació: han d’adquirir directament a tres productors, com a mínim, que es trobin en un radi de 100 quilòmetres del restaurant i en la carta ha d’incloure’s almenys cinc plats considerats Km 0. Un plat d’aquestes característiques ha de comptar amb un 40 % d’ingredients adquirits als productors propers i el 60 % restant han de ser ecològics o que estiguin inclosos de l’Arca del Gust de Slow Food.

Amb aquest projecte es pretén contribuir a mantenir el teixit econòmic agroalimentari local, a potenciar als productors compromesos amb la biodiversitat i a defensar la cuina de temporada. Al mateix temps els restaurants inclosos en el Km. 0 són un aparador idoni per als productes de proximitat que, en molts casos, corrien risc de desaparició.

Llistat de restaurants catalans

Javier Sala Bufill

Restaurant Café 1907

Císter, 25

Barcelona 08022

info@cafe1907.com

t. 93 418 49 98

Alfons Bach Pareja

Restaurant Mam i Teca

De la Lluna, 4 Baixos

Barcelona 8001

mamitecascp@hotmail.com

t. 93 441 33 35

Sergi De Meià

Restaurante Monvínic

Diputació, 249

Barcelona 08036

smeia@monvinic.com

t. 93 272 61 87

Jordi Casas Casanovas

Restaurant Allium

Call, 17

Barcelona 08002

allium@telefonica.net

t.93 302 30 03

Víctor Quintillà Imbernón

Restaurant Lluerna

Rafael Casanova, 31

Santa Coloma de Gramenet 08921

reserves@lluernarestaurant.com

t. 93 391 0820

Balbina Garcia Ricart

Restaurant Casa Nostra

Frederic Soler Pitarra, s/n

Corbera de Llobregat 08757

info@restaurantcasanostra.com

t.93 650 06 52

Oriol Rovira i Prat

Restaurant els Casals

Els Casals s/n

Sagàs 08517

elscasals@agronet.org

t. 93 825 12 00

Artur Martínez

Restaurant Capritx

Pare Millan, 140

Terrassa 08225

restaurant@capritx.com

t. 93 735 8039

Francesc Rafecas Codina

Restaurant La Nansa

Carreta, 24

Sitges 08870

info@restaurantlanansa.com

t. 93 894 19 27

Núria Lucas

Restaurant Negrefum

Plaça de la Mediterrànea, 2

Vilanova i la Geltrú 08800

info@negrefum.cat

t. 93 815 33 62

Valentí Mongay Castro

Restaurant La Salseta

Sant Pau, 35

Sitges 08870

vmongay@gmail.com

t. 93 811 04 19

Lola Puig Gasull

Restaurant El Fort

Ullastret 17114

lola11114@gmail.com

972 7577 73

Martí Rosàs i Cortada

Restaurant Ca la Maria

Veïnat Panedes, 9

Llagostera 17240

restcalamaria@hotmail.com

t. 9792 83 13 34

Quim Casellas Grassot

Restaurant Casamar

Nero 3

Llafranc 17211

info@hotelcasamar.net

t. 972 30 01 04

Taraneh Tabrizian Kashani

Restaurant Café del Poste

Mata, 183

Banyoles 17820

cafedelposte@gmail.com

t. 972 57 63 01

Carles Fabregó

Restaurant Antaviana

Llers, 5-7

Figueres 17600

antaviana.rest@terra.es

t. 97 251 03 77

Ramon Gaspa Vila

Restaurant Lo Ponts

Carretera de Calaf 6

Lleida 25740

loponts@loponts.com

t. 973 47 00 17

Joan Luque Sirera

Restaurant Celler dels Joglars

Ribera de Montardit, 13

Lleida 25569

info@elcellerdelsjoglars.com

t. 973 62 06 63

Mercè Camins Profitós

Restaurant Casa Mercè

Unic, s/n

Fontdepou 25611

merces87@gmail.com

t. 973 29 20 32

Enric Millà Novau

Restaurant El Dien

Estació, 28

Vallfogona de Balaguer 25680

eldien@eldien.com

973 05 30 14

Antoni Bru Llecha

Restaurant El Celler de l’Àspic

Miquel Barceló, 31

Falset 43730

cellerdelaspic@terra.es

977 83 12 46

Gerson Ribal i Vivar

Restaurant La Grava

Pareteta, 4

El Morell 43760

noemi@lagrava.com

t. 977 84 25 55

Matias Fernández Hernández

Restaurant Quinoa

Miquel Barceló, 31

Falset 43730

xeff-quinoa@hotmail.com

t. 977 83 04 31

Xavier Fabra Fernández

Restaurant Quintaforca

Casafort, 7

Nulles 43887

quintaforca@gmail.com

t. 977 05 00 80

Anna Maria Tengo Azor

Restaurante Can Major

Major, 27

Montmeló 08160

canmajor@canmajor.com

t. 93 568 02 80


Logo de Slow Food

Nou comentari