Un total de 60 cuiners i 59 restaurants de l’Estat poden lluir des d’aquest moment el distintiu KM0. Han estat seleccionats d’entre un total de 80 candidatures una vegada comprovat que compleixen amb els requisits que exigeix Slow Food per integrar-los en aquest projecte. La iniciativa és una eina més que pot afavorir la presència de vins autòctons en les cartes en un dels pocs paísos del món on encara se’n troben més de fora que de casa malgrat la bona qualitat-preu i la reducció de la petjada carbònica que comporta apostar pels productes propis.

En aquesta segona edició, la segona, s’han incorporat cuiners d’Andalusia (Sevilla i Màlaga), Castella i Lleó (Burgos i Àvila), València (Castelló) i Aragó (Osca). Qui més s’ho creu, una altra vegada, és Catalunya, amb vint-i-cinc establiments, seguida del País Basc. Igualment compten amb un o més restaurants València, Saragossa, Mallorca, Alacant i Astúries.

La fórmula que s’ha emprat ha estat la mateixa amb la que es va començar aquest projecte. Són els restauradors els que promouen la seva candidatura a través del Convivium de Slow Food més proper una vegada que apliquen els criteris que s’exigeixen per a la seva incorporació: han d’adquirir directament a tres productors, com a mínim, que es trobin en un radi de 100 quilòmetres del restaurant i en la carta ha d’incloure’s almenys cinc plats considerats Km 0. Un plat d’aquestes característiques ha de comptar amb un 40 % d’ingredients adquirits als productors propers i el 60 % restant han de ser ecològics o que estiguin inclosos de l’Arca del Gust de Slow Food.

Amb aquest projecte es pretén contribuir a mantenir el teixit econòmic agroalimentari local, a potenciar als productors compromesos amb la biodiversitat i a defensar la cuina de temporada. Al mateix temps els restaurants inclosos en el Km. 0 són un aparador idoni per als productes de proximitat que, en molts casos, corrien risc de desaparició.

Llistat de restaurants catalans

Javier Sala Bufill

Restaurant Café 1907

Císter, 25

Barcelona 08022

[email protected]

t. 93 418 49 98

Alfons Bach Pareja

Restaurant Mam i Teca

De la Lluna, 4 Baixos

Barcelona 8001

[email protected]

t. 93 441 33 35

Sergi De Meià

Restaurante Monvínic

Diputació, 249

Barcelona 08036

[email protected]

t. 93 272 61 87

Jordi Casas Casanovas

Restaurant Allium

Call, 17

Barcelona 08002

[email protected]

t.93 302 30 03

Víctor Quintillà Imbernón

Restaurant Lluerna

Rafael Casanova, 31

Santa Coloma de Gramenet 08921

[email protected]

t. 93 391 0820

Balbina Garcia Ricart

Restaurant Casa Nostra

Frederic Soler Pitarra, s/n

Corbera de Llobregat 08757

[email protected]

t.93 650 06 52

Oriol Rovira i Prat

Restaurant els Casals

Els Casals s/n

Sagàs 08517

[email protected]

t. 93 825 12 00

Artur Martínez

Restaurant Capritx

Pare Millan, 140

Terrassa 08225

[email protected]

t. 93 735 8039

Francesc Rafecas Codina

Restaurant La Nansa

Carreta, 24

Sitges 08870

[email protected]

t. 93 894 19 27

Núria Lucas

Restaurant Negrefum

Plaça de la Mediterrànea, 2

Vilanova i la Geltrú 08800

[email protected]

t. 93 815 33 62

Valentí Mongay Castro

Restaurant La Salseta

Sant Pau, 35

Sitges 08870

[email protected]

t. 93 811 04 19

Lola Puig Gasull

Restaurant El Fort

Ullastret 17114

[email protected]

972 7577 73

Martí Rosàs i Cortada

Restaurant Ca la Maria

Veïnat Panedes, 9

Llagostera 17240

[email protected]

t. 9792 83 13 34

Quim Casellas Grassot

Restaurant Casamar

Nero 3

Llafranc 17211

[email protected]

t. 972 30 01 04

Taraneh Tabrizian Kashani

Restaurant Café del Poste

Mata, 183

Banyoles 17820

[email protected]

t. 972 57 63 01

Carles Fabregó

Restaurant Antaviana

Llers, 5-7

Figueres 17600

[email protected]

t. 97 251 03 77

Ramon Gaspa Vila

Restaurant Lo Ponts

Carretera de Calaf 6

Lleida 25740

[email protected]

t. 973 47 00 17

Joan Luque Sirera

Restaurant Celler dels Joglars

Ribera de Montardit, 13

Lleida 25569

[email protected]

t. 973 62 06 63

Mercè Camins Profitós

Restaurant Casa Mercè

Unic, s/n

Fontdepou 25611

[email protected]

t. 973 29 20 32

Enric Millà Novau

Restaurant El Dien

Estació, 28

Vallfogona de Balaguer 25680

[email protected]

973 05 30 14

Antoni Bru Llecha

Restaurant El Celler de l’Àspic

Miquel Barceló, 31

Falset 43730

[email protected]

977 83 12 46

Gerson Ribal i Vivar

Restaurant La Grava

Pareteta, 4

El Morell 43760

[email protected]

t. 977 84 25 55

Matias Fernández Hernández

Restaurant Quinoa

Miquel Barceló, 31

Falset 43730

[email protected]

t. 977 83 04 31

Xavier Fabra Fernández

Restaurant Quintaforca

Casafort, 7

Nulles 43887

[email protected]

t. 977 05 00 80

Anna Maria Tengo Azor

Restaurante Can Major

Major, 27

Montmeló 08160

[email protected]

t. 93 568 02 80


Logo de Slow Food

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa