Unes dues-centes persones van participar ahir en una proposta original i inèdita que tenia com a objectiu promocionar el vi de l’Empordà. Es tractava de fer un tast de vins a gairebé 3.000 metres d’altura, al cim del Puigmal. En la iniciativa, que va ser proposada per Marta Arenas, del Celler de Can Sais i membre del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Empordà, hi va col·laborar el consell, i també va tenir el suport del Club Alpí Palamós. Però no hauria estat el mateix sense la participació dels dotze cellers que van pujar al Puigmal quatre ampolles del seu millor vi perquè els participants el poguessin degustar en les altures i en un escenari privilegiat.

Va ser una activitat principalment lúdica a la qual es va voler donar també un caràcter simbòlic, ja que el Puigmal és el cim més alt de les comarques gironines, on la denominació d’origen té la principal implantació. L’esdeveniment també volia servir per remarcar el caràcter saludable del vi i reivindicar el vi de l’Empordà com un vi d’altura i el vi dels gironins.

L’èxit de la iniciativa ha fet que no es descarti repetir l’experiència. El grup de persones que van participar en l’activitat d’ahir era heterogeni, ja que hi havia des d’excursionistes bregats fins a simples aficionats al vi que volien passar una bona estona participant en una experiència original. Abans de l’ascensió cadascun dels excursionistes va rebre oportunament una copa per poder fer el tast dels vins que es van presentar una vegada al cim.


Una representació dels assistents brindant amb vi de l’Empordà FOTO: X. ALBERTÍ

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa