VadeVi
El vi de la DO Tarragona, protagonista a les Festes Decennals de Valls

Cellers de la DO Tarragona i també el Consell Regulador de la DO Tarragona tindran protagonisme en la pròxima edició de la Festa de les Decennals de Valls que es faran al gener del 2011.

En concret, el Celler Mas Bella de Masmolets ha estat designat per l’organització de les festes com el vi oficial de les Decennals i per aquest motiu Mas Bella farà una etiqueta especial. També els vins de la Vinícola de Nulles tindran un protagonisme especial a les diferents activitats gastronòmiques que es faran en alguns locals de la ciutat.

A més, la DO ha organitzat un parell de tastos guiats amb tots els vins de la DO Tarragona que s’elaboren a l’Alt Camp que es faran als locals de les dues colles castelleres de la ciutat i que estaran obertes al públic en general. Alguns cellers de la DO Tarragona també s’han interessat per participar amb els seus estands en una mini-fira que es farà al voltant de la gran trobada castellera en la qual hi participaran més de 8.000 castellers de tot el país que també faran un dinar posterior acompanyat amb el vi de la DO Tarragona.

Cada deu anys la ciutat de Valls es prepara per acollir una de les festes amb més tradició i història de Catalunya: les Festes Decennals dedicades a la Mare de Déu de la Candela. Així, des de fa més de dos segles, tots els anys acabats en “1”, Valls ha celebrat de manera ininterrompuda i de generació en generació les conegudes també com a “Festes de la Llum”.

Cada 2 de febrer, però de manera especial cada 10 anys, els vallencs participen amb autèntica entrega i amb gran alegria en els actes religiosos i devocionals, en els actes folklòrics i culturals tradicionals, i en els espectacles populars i musicals més innovadors.

Les Festes Decennals de la Candela constitueixen la suma més ámplia i variada d’actes religiosos i de propostes, culturals, artístiques, de cultura popular, lúdiques, esportives i infantils al cor de l’hivern a Catalunya. Les Festes Decennals, per la seva excepcionalitat, marquen el ritme de l’existència dels vallencs. Fins al punt que a Valls la vida i la Història estan pautades per aquesta franja de temps i d’aquí la frase “a Valls comptem per Decennals”.


Imatge antiga de les Festes decennals de Valls FOTO: AJUNTAMENT DE VALLS

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa