L’esperit del vi és un projecte que pretén promocionar els vins de qualitat de la DOQ Priorat i DO Montsant) i relacionar la producció artística i la vinícola.

Els principals objectius han estat investigar sobre les possibilitats expressives utilitzant vi, la creació d’obra gràfica i la recerca de les possibilitats d’interrelació entre el món de l’art i el sector productiu. El resultat d’aquesta experiència s’ha presentat al Centre d’Art Santa Mònica.

El projecte ha reunit a 9 artistes, tant de la comarca com de fora, i a diferents entitats i empreses -cellers, denominacions, productors- perquè investiguessin de forma conjunta les possibilitats expressives de la pintura amb vi, i el resultat ha estat una sèrie de treballs gràfics, susceptibles d’exposició, que mostren aquestes possibilitats.

Tot aquest procés de recerca, investigació i creació es vol canalitzar a través de les xarxes socials que permetran l’intercanvi d’informació dels autors implicats, la participació de les persones interessades i la difusió del projecte a nivell global; és a dir, es crearà una pàgina web específica que incorpori eines web 2.0 per tal de promoure la comunicació i la participació en el projecte.

Els objectius:
-Investigació de les possibilitats expressives utilitzant vi.
-Creació d’obra gràfica promocionant artistes de la comarca i externs, promovent la seva difusió i participació mitjançant la xarxa.
-Recerca de les possibilitats d’interrelació entre el món de l’art i el sector productiu.

Artistes participants
Eduard Arranz Bravo, Isabelle Meyer, Jordi Abelló, Josep Barjuan, Miquel Gelabert, Miquel Lligadas, Natalia Sanahuges, Nora López, Nuria Estapé.

Com qui fa el tast d’un bon vi que ha madurat en bóta sota l’acurada mirada dels enòlegs i la il·lusió de tota la gent que ho ha fet possible, l’exposició dels treballs serà el punt culminant d’un procés artístic d’innovació, participació i entusiasme que farà gaudir de noves sensacions.

Les imatges de les obres es podran veure a la web del projecte i s’exposaran per primera vegada a Falset en el marc de la 16a fira del vi.


Artistes que participen en la iniciativa FOTO: VADEVI.cat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa