VadeVi
El vi és protagonista al Fòrum Gastronòmic de Girona

El Fòrum Gastronòmic, que des del 21 al 25 de febrer reuneix els millors cuiners del món, arriba aquest any a la desena edició amb tres productes protagonistes: els dolços, el vi i el pa. Les activitats de dimarts 24 de febrer estan dedicades al món del vi a partir d’un concepte innovador, l’enocuina.

Primer el vi, després el plat, aquesta és la idea bàsica de l’enocuina. El sommelier inspira el cuiner. Josep Roca, un dels sommeliers de més prestigi actualment, ha creat dues sessions úniques. D’una banda, i juntament amb el seu germà Jordi, un taller de vins i postres i de l’altra, la cloenda del FòrumVi. Un final on música, vi i literatura es donaran la mà en la sessió VidaVi. La sessió es divideix en sis parts, cada una de les quals està dedicada a tastar un vi. El tast s’acompanya amb l’audició de peces musicals i la lectura de textos literaris en els quals Josep Roca hi ha reconegut valors sensorials i emocionals comuns amb cada un dels vins. La música l’interpretarà en directe un violinista o, en alguns casos, la punxarà un DJ.

La filosofia de l’enocuina també impregnarà la sessió de la sommelier Rut Cotroneo i d’un dels valors emergents de la cuina, el xef Paco Morales. La selecció de vins de Cotroneo suggerirà les creacions de Morales, ambdós del Senzone, un dels restaurants tendència de Madrid. Jove i sobradament preparada, Rut Cotroneo fuig de la facilitat. Inconformista i agosarada, té una sensibilitat particular per establir harmonies.


Josep Roca és el sommelier d’El Celler de Can Roca, restaurant amb tres estrelles Michelin FOTO: CLICK ART FOTO

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa