El vi i el cinema, maridats a la Festa de la Verema de Sitges

Per primer cop la mostra vinícola va coincidir amb el festival cinematogràfic

La 52ena Festa de la Verema de Sitges, celebrada els dies 11, 12 i 13 d’octubre i dedicada a Biscaia, va tancar amb un gran èxit d’assistents. La celebració va ser organitzada per Foment de Turisme de Sitges i va comptar amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sitges i l’Agència de Promoció de Turisme de Sitges i el patrocini de Bodegues Torres.

Enguany, per primera vegada, aquesta festivitat es va fer coincidir amb el Festival de Cinema Fantàstic de Sitges i va resultar una combinació perfecte per a satisfer tot tipus de visitants amb una àmplia oferta d’activitats.

El programa va començar el divendres 11 d’octubre amb la inauguració de la Mostra de Vins, que aquest any es va realitzar durant 3 dies. Bodegues Torres va oferir un programa d’activitats lúdiques i gastronòmiques inspirades en el setè art. Així, es van poder realitzar tallers com ‘La Guerra dels Mons’, un tast de chardonnays i cabernets; l’’Hora Bruixa’, per conèixer en profunditat la propietat de Torres Mas Rabell; ‘Perfect crime’, un taller per aprendre a fer gin-tònics; ‘El nom de la Rosa’, taller en el que es van desvetllar els misteris del vi rosat; ‘Viure la vid’, una activitat per a nens i un tast de vins de la DO Penedès.

En aquesta primera jornada festiva va tenir lloc un dels actes més solemnes de la festa, el Capítol de Sant Miquel de les Vinyes a Mas Rabell de Fontenac – Sant Martí Sarroca, la masia del segle XIV que té la família Torres al Penedès.

El pregó d’inauguració de la 52ª edició de la Festa de la Verema va tenir lloc dissabte 12 d’octubre a càrrec de la coneguda actriu Verónica Forqué que, amb la seva experta teatralitat, va realitzar una encertada comparativa entre l’elaboració del vi i la preparació d’una obra de teatre i de la culminació dels dos moments: la posada en escena i el moment de destapar una ampolla de vi. Paral·lelament, al llarg dels dia es van desenvolupar tot tipus d’actes festius com la ZombieWalk o un concert d’havaneres en el que es va servir cremat de brandi.

La jornada de diumenge 13 d’octubre va començar amb la tradicional benedicció del most presentada per la Pubilla Major de les festes, Clàudia Sauret, a la plaça de l’església de Sant Bartomeu i Santa Tecla. Després de la cerimònia, les associacions més emblemàtiques de Sitges van participar al concurs de trepitjadors de raïm amenitzat per l’actor Pep Plaza. L’entitat guanyadora va ser el Casino Prado Suburense. Com a últim esdeveniment va tenir lloc el pesatge de la Pubilla de Sitges 2013, que va aconseguir 47 ampolles de vi Torres.

Nou comentari