L’Oficina de Turisme d’Alella ha atès un total de 1.713 visitants en el seu primer any de funcionament. El 70% de les persones ateses s’han dirigit a aquest servei per demanar informació relacionada amb l’oferta turística i vitivinícola del municipi., o bé sobre el Parc de la Serralada Litoral. El 30% de les consultes realitzades són sol·licituds de informació general del municipi no vinculada a l’àmbit turístic, com ara recerca de carrers i equipaments públics i privats.

Visitants de proximitat

La major part de les persones que han passat per Oficina de Turisme des de la seva obertura a finals de juny de 2010 procedeixen d’Alella i de l’entorn més pròxim -Barcelona, Maresme i la resta de Catalunya- que venen a Alella pel vi i per visitar els cellers, majoritàriament. En els darrers mesos, s’ha detectat un increment de visitants de Badalona i de la zona del Vallès.

L’oficina ha rebut en un any un total de 183 visitants estrangers, l’11% del total d’usuaris del servei. La majoria procedeixen de França i Regne Unit -amb 78 i 66 persones ateses, respectivament-, i la resta són de procedència diversa com ara Holanda, EUA, Alemanya i Països Baixos.

La procedència

* Alella 549 usuaris, el 32% dels visitants
* Barcelona 424 usuaris, el 25% dels visitants
* Maresme 243 usuaris, el 14% dels visitants
* Catalunya 281 usuaris, el 16% dels visitants
* Altres països 183 usuaris, l’11% dels visitants
* Estat 33 usuaris, l’1,93% dels visitants

Els cellers obren portes

Els cellers de la DO Alella comencen a pujar al carro de l’enoturisme. Set dels vuit cellers que conformen la Denominació d’Origen ofereixen als visitants la possibilitat de conèixer les seves instal·lacions i els processos de producció, a més de poder d’adquirir alguns dels vins que elaboren.

Alella Vínicola ofereix visites guiades al cellers i les vinyes tots els dissabtes; Alta Alella ofereix visites guiades tots els dies de la setmana de 10 a 14h; i Bouquet d’Alella els diumenges a les 12h. Parxet, Roura, Joaquim Batlle i Altrabanda organitzen visites concertades. Al nou portal de l’Oficina de Turisme -http://turisme.alella.cat- es pot accedir a tota la informació relacionada amb les visites a cellers.

Les visites durant la Festa de la Verema

La Festa de la Verema ofereix l’oportunitat de conèixer els vuit cellers de la DO Alella. Les visites s’han programat els dies 10 i 11 de setembre. El preu de cada visita és de 4.5€ i cal fer les inscripcions a Can Lleonart del 29 d’agost al 7 de setembre.

El dissabte dia 11 està prevista la visita a Parxet, Joaquim Batlle, Bouquet d’Alella i Alella Vinícola (en anglès). El diumenge 12 de setembre, s’han programat les visites a Altrabanda i Can Roda, Alta Alella, Parxet (en anglès), Alella Vinícola i Roura.


Enoturisme a Bouquet d’Alella FOTO. Manel-Dominguez-

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa