La majoria d’amants del vi l’acostumen a beure a casa, en restaurants o fins i tot en tastos i cursos especialitzats, però encara queda una altra opció: en els mitjans de transport. En aquesta època de l’any, en què bona part de la població es desplaça per vacances, perquè no beure vi durant el trajecte?

Com que l’espai en un tren, un vaixell o un avió és limitat, la majoria de vegades se serveix el vi en ampolles d’un quart de litre. Això obliga als cellers a elaborar un vi amb unes determinades característiques que puguin adequar-s’hi. D’altra banda, la carta de vins no pot ser gaire extensa, de manera que és especialment interessant veure quins són els criteris utilitzats a l’hora de decidir quins vins s’inclouen a la carta.

La majoria de companyies de transport, ja sigui ferroviari, aeri o naval, asseguren que el criteri acostuma a ser comercial, tant pel que fa a les ofertes dels cellers com pel que fa als gustos dels consumidors. En certs casos, fins i tot es té en compte quin és l’origen o el final de la línia i si es tracta d’una regió vitivinícola, segons asseguren fonts de diferents companyies. Tot i així, la majoria de vins que s’hi serveixen, no són catalans.


Renfe ofereix vins en tots els trens de llarga distància FOTO: TONI VILCHES

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa