VadeVi
Vinfonies incorpora la dansa al seu binomi de música i vi
  • CA

Vilafranca del Penedès acull del 24 al 27 de setembre la VII edició del Vinfonies, un festival que vincula la música i les arts mèdia experimentals amb la cultura del vi. Al llarg del cap de setmana tindran lloc diferents activitats musicals, audiovisuals, sensorials i, com a novetat, també s’hi incorpora un espectacle de dansa. La presentació i tret de sortida del Vinfonies 2015 serà el dijous 24, a les 19h i al Vinseum, amb una intervenció sonora a l’exposició Temps i Silencis.

La primera sessió del Vinfonies tindrà lloc divendres 25 al Claustre de Sant Francesc amb dos tastos sensorials (a les 20 i 21h, 10€) i un concert de l’artista argentí Federico Monti. Els tastos sensorials consisteixen en la degustació relaxada de quatre vins a cegues acompanyats d’una composició musical ideada per l’ocasió i inspirada en el vi que s’està tastant. Enguany hi participen els músics Ben Houge, Larry Gus, Edu Comelles i Lloret Salvatge que han treballat entorn els vins de Jean Leon, Can Credo, La Vinyeta i Azul y Garanza.

Pel que fa al concert de Federico Monti, l’artista proposa un espectacle visual i sonor basat en l’exploració del silenci, un entremat de textures d’altes freqüències que ompliran les voltes del claustre tot donant la benvinguda a la tardor amb una copa de vi. L’entrada al concert, a les 22:30, és gratuïta.

Dissabte 26, el Vinfonies es trasllada al Teatre Cal Bolet per oferir un espectacle experimental de música i dansa a càrrec de Ensemble Topogràfic. Aquest projecte, amb orígens al Delta de l’Ebre al 2013, fa una reflexió entre so i el moviment al voltant de la idea de com la música provoca dansa i com la dansa provoca música. L’espectacle comptarà amb la participació especial de la ballarina Anna Hierro, professora de l’Escola de Dansa del Casal de Vilafranca. L’entrada a aquest espectacle, que començarà a les 20:30h, té un cost de 10 euros i inclou un tast de vi.

El patí de El Taronger acollirà diumenge una nova sessió dels tastos sensorials. Serà a les 19h i el cost és de 10 euros.

Totes les entrades del Vinfonies es poden comprar a través de la pàgina web del festival o al mateix dia abans de començar l’espectacle.

VINFONIES està organitzat per un col?lectiu de professionals en els camps de l’enologia, les arts visuals I la tecnologia d’àudio. Compta amb el suport de l’Ajuntament de Vilafranca, i dels cellers patrocinadors Celler Credo (Penedès), Jean Leon (Penedès), La Vinyeta (Empordà), i Azul y Garanza (Navarra). També compta amb la col·laboració de Vinseum, el Taronger, Xerigots, Vall Dolina i la productora audiovisual CentSet.

Més informació al web o a través del correu electrònic [email protected].


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa