El Vinseum a l’atac el 2012

El Museu de les Cultures del Vi de Catalunya ofereix rebaixes, exposicions, sortejos, conferències i sortides per aquest inici d'any

El Vinseum inicia l’any pletòric d’activitats Per al primer mes del 2012 Vinseum ofereix una important oferta d’activitats i promocions.

Del 7 al 31 de gener, excepte els dies 1 i 6 de gener, dies en que estarà tancat al públic, VINSEUM està de rebaixes. L’èxit de la iniciativa de l’any passat ha dut a repetir l’experiència, i durant aquests dies la totalitat de llibres i CDs editats pel Museu es podran comprar al preu de 5€ la unitat, sigui quin sigui el seu preu original i títol.

Això suposarà uns descomptes d’entre un 30 i un 80 % segons la publicació.

A més i també únicament durant aquests dies si es compren dues unitats de qualsevol dels objectes de regal de la botiga, hi haurà un descompte especial del 50% en la segona unitat.

Entre els objectes amb descomptes especials hi ha les llibretes de VINSEUM, la camussa Diorama o el mirall Dona modernista.

Exposició. Fins el 22 de gener es podrà visitar, amb accés gratuït, l’exposició “A través del mirall”, de Joan Fontcuberta. Es tracta d’una mostra on l’artista utilitza recursos presents a internet. A través de la instal·lació se’ns planteja una reflexió sobre la importància de les imatges, el potencial de difusió i dispersió d’aquestes i la pèrdua de capacitat per controlar-les un cop publicades a la xarxa.

Totes les fotografies d’aquest projecte són anònimes, s’han recollit d’internet, i són reflectogrames: autoretrats realitzats davant de superfícies reflectants. ¿Els escenaris? Molt variats, però hi abunden les habitacions i també els lavabos.

Complementariament, el 14 de gener a les 19h a l’auditori de VINSEUM, Fontcuberta farà la conferència “Identitat i erotisme en la cultura d’Internet”, d’accés gratuït.

D’aquesta conferència, l’artista n’avança el següent: “Tota màscara oculta i mostra, tot mirall reflecteix i distorsiona”. “La màscara, va assenyalar Claude Lévi-Strauss, nega tant com afirma”. “L’art dels miralls –scientia catoptrica– suscita la dialèctica de reflexionar o de projectar, de mostrar o amagar”, va escriure Hans Quelle. Avui en dia estem sent testimonis de l’aparició, a través d’Internet i la fotografia digital, dels reflectrogrames, autoretrats realitzats en el mirall i produïts per una doble tensió voyeurística i exhibicionista. En el seu conjunt ens pregunten sobre la construcció de la identitat, alhora que plantegen una nova concepció d’autor”.

D’altra banda i amb l’objectiu d’assolir 500 admiradors, Vinseum sortejarà

entre tots els admiradors de Facebook quatre lots composats per 2 entrades al Museu, més 1 ampolla de vi.

Sortides. També hi haurà una altra de les sortides agrupades sota el lema genèric de “Les estacions a la vinya”.

La propera, corresponent a l’Hivern i que es durà a terme diumenge 29 de gener a partir de les 10h, duu el títol d'”Ull de llebre podat, vi de criança preparat”.

Consistirà en una passejada pel Baix Penedès on s’observaran en els treballs de poda de les vinyes i en la varietat ull de llebre (coneguda en castellà com a tempranillo, nom que indica la seva maduració primerenca).

El finalitzarà el recorregut visitant les caves Jané Ventura on Gerard Jané donarà tots els detalls sobre el celler i els vins de criança que s’hi elaboren.

I més exposicions. Per cloure el mes, el 27 de gener a les 20h s’inaugurarà a la Capella de Sant Pelegrí l’exposició de pintures de Norbert Bilbeny titolada “Geometria de la llum”, que es podrà visitar de franc fins el 12 de febrer.

Norbert Bilbeny és catedràtic d’ètica de la Universitat de Barcelona, autor de múltiples llibres i artista plàstic. És també un bon coneixedor del pensament català i de personatges importants de la nostra cultura i del Penedès com Eugeni d’Ors, Pau i Manuel Milà i Fontanals. Bilbeny, a més, és especialista en el tema de les relacions interculturals i de la ciutadania, el cosmopolitisme i el nacionalisme.

Es tracta d’un filòsof atípic ja que no només escriu sinó que també pinta.

Nou comentari