VadeVi
El Vinseum convoca el Premi i Beca Cristòfor Mestre i Artigas

Museu de les Cultures del Vi a Catalunya, el Vinseum, convoca el Premi i Beca Cristòfor Mestre i Artigas. Es tracta d’una iniciativa que compta amb el suport i col·laboració de l’Incavi i el Consell Regulador del Cava, i que té com a objectiu promoure la investigació tècnica i experimental sobre el cultiu de la vinya i l’elaboració del vi i del cava. En definitiva, ,sobre la viticultura i l’enologia.

El premi, que està patrocinat per l’INCAVI i dotat amb 9.000€, vol guardonar el millor treball inèdit de recerca elaborat en català, castellà, anglés o francès sobre la vinya, el vi o el cava. La beca, patrocinada pel Consell Regulador del Cava i dotada amb 6.000€, s’atorgarà al millor projecte de recerca en català, castellà, anglés o francès.

En tots dos casos, el termini de presentació dels treballs o projectes acaba el 30 de novembre. El jurat estarà format pels següents membres: Albert Bordons de Porrata-Doria, Degà de la Facultat d’Enologia de la Universitat Rovira i Virgili, que actuarà com a president del jurat; Salvador Alegret i Sanromà, Catedràtic de Química Analítica de la Universitat Autònoma de Barcelona; Santiago Mínguez Sanz, Cap de Servei de Viticultura i Enologia de l’Institut Català de la Vinya i el Vi; Juan José Castro Martín, Professor d’Enologia de l’Escola Superior d’Agricultura de Barcelona de la Universitat Politècnica de Catalunya; Antoni Abad Llusà, Director Tècnic de Viticultura de Codorníu s.a. Actuarà de secretari del jurat, amb veu i sense vot, una persona de la junta directiva o de l’equip tècnic de Vinseum.

El Premi i Beca Cristòfor Mestre i Artigas es convoca cada dos anys i agafa el nom de l’agrònom i tècnic en viticultura i enologia que va dirigir l’estació enològica de Vilafranca del Penedès. Allà hi va crear el 1915, el primer laboratori de microbiologia enològica i, el 1920, el de físico-química per a l’anàlisi electroquímica dels vins. També va intervenir en la fundació, el 1943, del Museu Històric del Vi, de Vilafranca del Penedès.


Cristòfor Mestres i Artigues va jugar un gran paper pel sector vinícola català FOTO: VINSEUM

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa