VadeVi
El Vinseum convoca la segona edició del premi i beca Emili Giralt Raventós

El Vinseum-Museu de les Cultures del vi de Catalunya convoca el premi i la beca Emili Giralt Raventós per segon any. Amb caràcter bianual, els premis volen estimular les recerques sobre temes relacionats amb la viticultura i potenciar la imatge del Vinseum com a punt de referència nacional i internacional pel que fa a la recerca sobre les cultures del vi.

Dotat amb 9.000 euros, el premi s’atorga cada dos anys al millor treball de recerca sobre qualsevol tema relacionat amb la vinya, l’elaboració de vi i/o del cava, analitzat però des de les ciències socials i humanes. La beca està dotada amb 6000 euros i s’atorga al millor projecte de recerca en català.

Els treballs -que poden estar escrits en català, castellà, anglès o francès amb l’objectiu de donar-li una difusió europea- s’han de lliurar al Vinseum abans del 30 d’octubre. Els guanyadors del premi i la beca es faran públics el gener del 2010.
[[frase]]
El jurat estarà integrat pel vicepresident de l’Institut d’Estudis Catalans, Salvador Alegret, que actuarà com a president del jurat; i també pels professors Fernando Zamora Marín i Francesc Valls Junyent -el primer de la facultat d’enologia de la URV i el segon del Departament d’història i institucions econòmiques de la UB-, la periodista Tana Collados en representació de l’Incavi i el director del Consell Regulador de la DO Penedès, Josep Ribas Beltran.

En l’edició anterior s’hi van presentar només 8 treballs però responsables del Vinseum esperen que augmenti la participació en aquesta segona edició. El treball guanyador va ser De las plagas americanas al cooperativismo: la larga lucha de la viticultura española por la supervivencia y la modermización 1850-2007, de Juan Piqueras Haba. El projecte premiat va ser Edició crítica del De Re Rustica de la Biblioteca Nacional de París 8088, de MAria Antònica Martí Escayol.

Els premis porten el nom d’Emili Giralt Raventós, nascut a Vilafranca del Penedès el 1927 i una de les figures capdals que ha contribuït de forma determinant en el desenvolupament de la història de la vitivinicultura de Catalunya.

Podeu consultar les bases als multimèdia relacionats.

Bases del Premi Emili Giralt Raventós VINSEUM

Bases de la Beca Emili Giralt Raventós VINSEUM


Juan Piqueras Haba i Maria Antònia Martí Escayol van ser els premiats en la primera edició FOTO: VINSEUM

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa