VadeVi
El Vinseum i la DO Penedès contribueixen a estudiar el vocabulari del vi amb la beca Emili Giralt Raventós

El llenguatge del vi, que sovint és criticat per ser elitista i rebuscat serà el principal objecte d’estudi del projecte de recerca que el Vinseum ha premiat en la segona convocatòria del Premi i Beca Emili Giralt Raventós. Meritxell Falgueras, llicenciada en Humanitats per la Universitat Pompeu Fabra i sommelier per l’Escola de Restauració i Hostelatge de Barcelona ha convençut el jurat amb el seu projecte.

‘Les figures literàries en el llenguatge de la degustació de vins’ és el títol de la recerca amb què Falgueres pretén estudiar el vocabulari i expressions lingüístiques que els sommeliers i amants del vi fan servir en el seu procés de descripció d’un vi, i el llenguatge que utilitzen per evocar les seves sensacions. L’objectiu final, però, més enllà de determinar si s’utilitzen metàfores, comparacions, hipèrboles o personificacions, és estudiar “com es poden comunicar millor les qualitats d’un vi”.

El premi, desert
L’entrega de la beca s’ha fet aquest divendres 15 de gener al Vinseum i ha comptat amb la presència del president de l’Incavi Oriol Guevara i el president del Consell Regulador de la DO Penedès, Francesc Pascual. Si bé el jurat, format per experts i professors universitaris i presidit per Salvador Alegret, ha decidit que Meritxell Falgueras rebi 6.000 euros de part de la DO Penedès, en concepte de la beca Emili Giralt Raventós, en el cas del premi, de 9.000 euros garantits per l’Incavi, ha decidit deixar-lo desert.

Vinseum convoca el premi i beca Emili Giralt Raventós cada dos anys per prestigiar la investigació de temes vitivinícoles dees de la vessant cultural i per fomentar la recerca sobre aspectes socioculturals i històrics sobre la vinya i el vi.


Oriol Guevara, Meritxell Falgueras, Francesc Pascual i Salvador Alegret FOTO: VINSEUM

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa