VadeVi
El Vinseum, més accessible gràcies a ‘La mirada tàctil’

El Museu de les Cultures del Vi de Catalunya (Vinseum) de Vilafranca del Penedès ha inaugurat, aquest divendres al migdia, el mòdul sensorial La mirada tàctil que pretén apropar el contingut del museu als discapacitats visuals. Al mòdul s’hi exposa un bot de pell, un podall, un porró i una àmfora i els visitants poden tocar les diferents textures dels objectes. El president del Vinseum, Josep Soler, ha explicat que a partir del tacte es poden “experimentar sensacions” i també llegir la informació referent als objectes, ja que estan escrits en braille. Amb aquest, ja són deu els museus de la Xarxa de Museus Locals que disposen d’aquest tipus d’equipament impulsat per la Diputació de Barcelona.
[[frase]]
El mòdul La Mirada Tàctil és la “introducció” del que ha de ser el futur museu del vi quan hagin acabat les obres i s’hagi definit la museografia, segons ha explicat el director del Vinseum. Soler ha afirmat que eliminar barreres del museu suposa adaptar-lo per a gent amb tot tipus de discapacitats. La responsable de la oficina de patrimoni cultural de la Diputació de Barcelona, Carme Rius, ha explicat que el projecte de La mirada tàctil va iniciar-se a finals de l’any 2007 per “apropar” els museus i el seu contingut a tothom.

La Mirada Tàctil del Vinseum alberga quatre peces de la col·lecció del museu: un bot de pell, un podall, un porró i una àmfora que parlen de la feina a la vinya, i de l’emmagatzematge, del transport i del consum del vi.


Una persona llegint les explicacions en braille de La Mirada Tàctil FOTO: ACN

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa