La IIIª edició del Sopar de Xarel·lo del Penedès que es va celebrar amb la col·laboració del Vinseum, el Consell Regulador de la Denominació d’Origen Penedès i el Restaurant El Gat Blau de Vilafranca, va exhaurir les seves places.
Els 90 assistents varen gaudir del menú maridatge de xarel·los
Xarel·lo Virolet d’Oriol Rosell 2010
Mezclum d’enciams amb llagostins saltejats i oli de mojito
Xarel·lo White d’Heretat Mont-Rubi 2010
Timbal de bacallà esqueixat amb mongeta de Santa Pau i olives negres
Xarel·lo Sol i Terra de 1+1=3 2010
Suprema de salmó fresc aromatitzat amb pesto i acompanyat d’arròs salvatge
Xarel·lo Avi Ton Celler Eudald Massana 2009
Mil fulls de vedella amb mousse d’Idiazábal
Xarel·lo escumós Mas Bertran 2006
Sorpresa de crema i fruit vermell
L’atractiu d’aquest sopar és que per cada vi de xarel·lo del Penedès, l’Enòleg de cada celler marida la proposta gastronòmica per afinitat o per contrast. Els productes són tots de proximitat, plats del territori i de qualitat que mariden a la perfecció amb la varietat insígnia del Penedès.
Sopar de Xarel·los a Vilafranca FOTO: Consell Regulador de la Denominació d’Origen Penedès