VadeVi
Eleccions als consells reguladors de les denominacions d’origen el juny
  • CA

Foto: Generalitat de Catalunya

Avui s’ha publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) l’ordre de convocatòria d’eleccions de vocals de les comissions rectores dels consells reguladors de les denominacions d’origen protegides vitivinícoles.

Aquesta convocatòria afecta a les onze denominacions d’origen vitivinícoles d’àmbit estrictament català. La DO Cava en queda fora en tractar-se d’una DO d’àmbit supracomunitari.

La llei d’ordenació vitivinícola estableix que la comissió rectora dels consells reguladors és elegida per “sufragi lliure, directe, igual i secret entre tots els membres inscrits en els diversos registres que gestiona el consell regulador”.

Segons el decret que desplega aquesta llei d’ordenació vitivinícola, correspon al conseller d’Agricultura la convocatòria del procés electoral per a la provisió dels òrgans de govern, mitjançant una ordre publicada al DOGC, que “haurà de fixar el calendari electoral i el nombre de vocals a elegir per a cada consell regulador d’acord amb la seva proposta”.

A l’ordre publicada avui, doncs, es fixa un calendari segons el qual hi ha 38 dies a partir d’avui per a la presentació de candidatures davant de les juntes electorals de cada DO. El procés portarà a la jornada de votació, a mitjans de juny i uns dies després, 12 si no hi ha recursos i 17 en el cas que n’hi hagi, a la constitució de les noves comissions rectores dels consells reguladors i l’elecció de presidents.

Només hi haurà eleccions en el cas de les denominacions d’origen on es presenti més d’una candidatura.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa