Ramon Nadal, responsable de l’Editorial Andana (esquerra) i Joan Marcé, president de Covides, amb els primers exemplars del llibre “Covides 50 anys 1964-2014”">

Covides Vinyes-Cellers ha presentat als mitjans de comunicació el llibre “Covides 50 anys 1964-2014”, una edició commemorativa dels 50 anys d’història de la cooperativa que se celebren aquest 2014. L’acte s’ha dut a terme a les oficines centrals de l’empresa a Vilafranca del Penedès, i ha anat a càrrec de Joan Marcé, recentment reelegit president del Consell Rector de Covides, i de Ramon Nadal, responsable de l’Editorial Andana.

“Aquest és un llibre d’interès no només per als socis, sinó també per a tots aquells qui s’estimen i volen conèixer el Penedès”, tal i com ha declarat Joan Marcé, president de Covides. “És un exemple de la feina ben feta d’uns fundadors visionaris als qui el temps els ha donat la raó. Covides va engegar amb la visió d’unir esforços i ho continuarà fent, fruit de l’èxit d’aquesta unió”. Marcé ha comentat que és un llibre que també vol despertar l’autoestima del soci “no n’hi ha prou amb fer la feina ben feta, sinó que cal que es doni a conèixer”. “L’exemple de Covides cal admirar-lo i seguir-lo, tal i com el president Tarradellas va comentar a Covides en la seva visita el 1979”.

L’editor Ramon Nadal ha explicat que el llibre es va començar a elaborar ara fa un any i que dóna una àmplia visió de la història de Covides i del que és en l’actualitat. En 204 pagines, estructurades en 16 capítols, fusiona textos i dades històriques com ara el full fundacional o els primers estatuts, amb fotografies d’aquests cinquanta anys de la cooperativa com l’assemblea fundacional, construcció dels cellers, visites il·lustres, etc.

Nadal ha agraït la col·laboració dels mateixos socis en l’elaboració del llibre, destacant especialment la feina de recollida de dades feta per Jaume Vallès, fill d’un membre fundador de la cooperativa, i de les fotografies de Josep Esteve, membre de la primera Junta de Covides.

Del llibre se n’han editat 1.250 exemplars dels que cadascun dels 800 socis de Covides en rebrà un exemplar de forma gratuïta i, a partir del 8 de febrer, es podrà trobar a les llibreries del Penedès a un preu de 23 euros.

Aquesta presentació ha estat el primer de tot un seguit d’actes de celebració del 50è aniversari de Covides, que continuarà amb la presentació del llibre als socis de Covides el proper dissabte 8 de febrer, a les 17.:30h, en una gran festa a l’Auditori de Vilafranca, on també es retrà homenatge als membres fundadors de Covides.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa