Aquest any es van acostar al Penedès: Marc Clotet, Ana de Armas Andrea Montero, Montse Guallar, Rosa Boladeras, Lluïsa Castell, Pep Armengol, Isaac Alcayde, Montse Pérez, Montse Alcoverro, Marius Hernández, Mercè Martínez i Maria Pau Pigem.

Com cada any, la primera part de la jornada va estar dedicada a la verema pròpiament, a vinya La Scala, la més antiga i emblemàtica de la finca.

A continuació, i en forma de concurs, els actors van competir entre ells trepitjant el raïm acabat de collir per obtenir el most que més tard es convertirà en vi.

Després els protagonistes van ser els veremadors de la III edició, els quals van embotellar i etiquetar el seu propi vi, obtingut del most de l’any anterior.

La jornada es va cloure amb un dinar on la directora de Jean Leon, Mireia Torres, va presentar algunes novetats del celler.

Jean Leon i els actors
Per entendre la relació del celler amb el cine i els actors, s’ha de parlar del seu creador, Ceferino Carrión, més conegut com a Jean Leon, un càntabre que als anys quaranta del segle passat va emigrar als EUA.

Després de fer de taxista i d’allistar-se a l’exèrcit, va treballar en el restaurant de Frank Sinatra i del jugador de beisbol Joe di Maggio. Allí va fer amistat amb altres actors, fins que el 1956 va crear el seu propi restaurant, La Scala, associat amb James Dean.

L’èxit d’aquest local, en el que es reunien les estrelles de l’època i on es consumien els millors vins del món, el va impulsar a elaborar el seu propi vi.

El 1962 va comprar 150 hectàrees al Penedès i va aconseguir esqueixos de cabernet sauvignon, cabernet franc i chardonnay d’alguns dels cellers de més renom internacional, com Chateau Lafitte Rotschild, La Lagune o Corton Charlemagne, amb la qual, davant la sorpresa dels pagesos locals, va empeltar les vinyes.

Actualment el celler és propietat de la família Torres, que manté la relació del celler amb el món dels actors.


L’equip GUANYADOR del concurs: Mercè Martínez, Ana de Armas, Marc Clotet I Andrea Montero FOTO: JEAN LEON

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa