Tot i que la majoria dels escumosos que es fan a casa nostra s’elaboren amb raïm blanc, a diferència de França per exemple, tres escumosos fets amb varietats negres han arribat a la final dels Premis Vinari 2015, en la categoria de Reserva, és a dir que han tingut una criança mínima de 15 mesos.

Així doncs, pinot noir i garnatxa negra apareixen entre les varietats en les que s’han elaborat aquests finalistes, en dos dels casos al 100%.

Pel que fa a les denominacions, DO Cava arrasa és la protagonista però irromp entre els finalistes un escumós de la DO Alella, que precisament és un dels blancs de noirs.

Així ho han decidit els tastadors que formen el jurat dels Premis Vinari 2015. Sommeliers, enòlegs i periodistes especialitzats que han tastat a cegues els gairebé 850 vins inscrits en aquesta tercera edició del concurs de vins de Catalunya.

I aquesta és la seva decisió. Els Escumosos Reserva classificats per a la final dels Premis Vinari 2015 són, per ordre alfabètic:

– El Mas Ferrer Brut Nature Reserva 2012. DO Cava

– Codorniu Reina María Cristina Blanc de Noirs 2012. DO Cava

– Giró Ribot Avant Brut Reserva Barrica 2011. DO Cava

– Juvé & Camps Milesimé 2011. DO Cava

– Marfil Blanc de Negre Brut 2010 d’Alella Vinícola – DO Alella

– Mim Natura Brut 2011 de Vins El Cep – DO Cava

– Oriol Rossell Brut Nature Reserva 2012. DO Cava

– Perelada Gran Claustro 2011. DO Cava

– Vilarnau Brut Reserva 2012. DO Cava

La novetat d’enguany és que hi ha menys vins finalistes, però tots ells tindran premi.

En aquesta edició, només s’han classificat els 9 vins més ben puntuats de cada categoria, cosa que garanteix que tots els vins finalistes rebran un guardó (1 Vinari d’Or, 3 Vinaris de Plata i 5 Vinaris de Bronze per categoria).

A més a més també tindran premi els tres vins més ben puntuats de cada denominació d’origen i el millor Vi Ecològic de cada categoria.

Aquests nou vins, juntament amb els classificats de la resta de categories que anirem publicant ens els propers dies, passen al tast final dels Premis Vinari, que tindrà lloc al Celler Cooperatiu de Rubí el 14 de setembre i on un jurat format per una vintena de tastadors professionals i de prestigi els tornaran a tastar a cegues per configurar el repartiment de guardons final.

Aquesta guardons es lliuraran en una gala que tindrà lloc el divendres 9 d’octubre a Vilafranca del Penedès.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa