VadeVi
Els blancs triomfen al concurs de vins del Penedès

Els premis del Concurs de Vins de Qualitat del Penedès, s’han entregat a Vilafranca, amb la presència de bona part del sector vitivinícola de la comarca. Els guanyadors, per cada categoria, d’aquesta 43ena edició han estat els següents:

En la categoria de blancs joves, ha guanyat la medalla d’or el Can Bonastre Blanc 2008 de Can Bonastre. En la de blancs de criança, el Sauvignon Blanc 2008 de Gramona. Pel que fa als rosats, s’ha endut la medalla d’or el Vilarnau Pinot Noir 2008 de Castell de Vilarnau. I finalment, pel que fa els vins negres, s’ha endut la medalla d’or per a vi negre jove el Tempranillo Clàssic 2007 d’Albet i Noya, i per a vi negre de criança el Finca Renardes Negre 2007 de Parató. Per últim, cal destacar la medalla de platí al millor xarel·lo. Es tracta d’un premi especial que valora el millor vi elaborat exclusivament amb aquesta varietat autòctona del Penedès. Aquest any, el premi se l’ha endut el QX de Mas Candí.

El jurat, format per enòlegs, sommeliers i restauradors, majoritàriament de la comarca, ha fet el tast dels 83 vins que s’han presentat en l’edició d’enguany en una sola tarda. El tast, que és a cegues, es fa amb ampolles sense etiquetar i segueix els paràmetres marcats per la Organització Internacional del Vi (OIV) per fer la puntuació. Es valora, de manera ponderada, l’aspecte, l’olfacte i el gust. Segons aquest sistema, els vins amb menys punts són els millors. En aquest sentit, els més ben valorats han estat els blancs joves amb puntuacions que van dels 20’33 als 30’33, respecte als blancs de criança, els rosats o els negres, en què la màxima puntuació ha estat d’entre 25 i 30 punts.

La llista de premis en cada una de les categories -les medalles de plata, bronze i els dos diplomes- inclou en total els 22 millors vins del Penedès. En el cas dels vins negres joves, per exemple, només hi ha un premiat, ja que els pocs vins que es van presentar no tenien els paràmetres necessaris per rebre la resta de medalles, però en la resta de categories hi ha els cinc millors.


El Bonastre Blanc ha estat el guanyador de la medalla d’or en la categoria de blancs joves FOTO: CAN BONASTRE

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa