L’associació catalana de botigues del vi ha deixat de ser una utopia per convertir-se en una realitat. Després de mesos de feina, ara tot sembla dat i beneït per engegar-la i fins i tot ja hi ha una data i un lloc de presentació, el Palau Robert de Barcelona, el 30 de maig, amb la presència del conseller d’Agricultura Josep Maria Pelegrí i, possiblement, del flamant nou director general de l’institu Català de la Vinya i el Vi (Incavi), Jordi Bort.

El botiguers del sector del vi han entès que la millor manera de defensar els seus interessos és anar plegats. El president, de la junta, que es va constituir al gener, és Àlex Illa, un terrassenc propietari del Celler del Cava del carrer de Galileu, el gran espai de referència dels vins a la cocapital del Vallès Occidental i un personatge molt conegut en l’ambit egarenc.

Segons el gerent, Sergi Cortés, “ja hi ha entre quaranta i cinquanta botigues associades i estem treballant per que n’hi hagi més”. Ja s’ha parlat amb els consells reguladors de les denominacions d’origen de vins catalanes i “quatre o cinc” ja han confirmat l’assistència a les reunions prèvies a la presentació.

L’associació neix en resposta a una demanda per paliar el buit existent pel que fa a la venda especialitzada, amb una clara vocació de representació d’aquest tipus de comerç i també d’interlocució amb el sector. Contraetiqueta pretén oferir serveis als associats, promoure projectes, fomentar la relació entre botiguers, i amb d’altres sectors, assesorar en matèria de noves tecnologies, subvencions i matèries relacionades, i potenciar el producte de proximitat.

La junta directiva
– President: Àlex Illa López (El Celler del Cava – Terrassa)
– Vicepresident: Andrés Lafuente Cuenca (Colmado Quílez – Barcelona)
– Secretari: Anna Casabona Paris (el Rebost – Valls)
– Tresorer: Oleguer Marti Cañellas (Vins Noé – Sant Cugat del Vallès)

Vocals
– Xavier Fortuny Guinart (Clap de Ceps – Tarragona)
– Jordi Grau Segarra (Vins i Licors Grau – Palafrugell)
– Xavier Roig Castellví (Cal Feru – Sant Sadurní d’Anoia)
– Martí Badia Francisco (Vila Viniteca – Barcelona)
– Maria Immaculada Monclús Espuny (Monclús – Tortosa)

– Gerència

Sergi Cortés Andreu

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa