VadeVi
Els catalans bebem més vi que la majoria d’habitants de l’Estat

Cada català consumeix anualment 13,1 litres de vi. La dada, així, freda, no diu massa cosa. Cal comparar-la amb la d’altres zones. I podem fer-ho gràcies a l’estudi Demanda de vino en España Perfiles de consumo conforme a las características del consumidor, de Víctor J.Martín Cerdeño, de la Universidad Complutense de Madrid, publicat a l’edició de novembre-desembre de 2010 a la revista Distribución y Consumo.

La mitjana de consum de l’Estat és de 9,5 litres. Catalunya se situa força per sobre. Els ciutadans que més consumeixen són els càntabres, amb una xifra espectacular de 17,7 litres. Darrere d’ells es posicionen els habitants de les Illes Balears (15,0) i els asturians (13,2). Els catalans no aconseguim podi amb els nostres 13,1, però ens hi acostem. Per sota resten País Basc (11,7) Galícia (10,8), i Castellà-Lleó (10,2).

Els menys afeccionats al vi són els riojans, segons aquest estudi, elaborat per la revista amb dades del Ministerio de Medio Ambiente, y Medio Rural y Marino. Sorprèn aquesta realitat estadística en una regió de prestigi internacional precisament pels seus productes de la vinya.


És una iniciativa per promoure alhora la cultura i el vi català FOTO: VADEVI.cat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa