VadeVi
Els caves aguanten millor la crisi que els vins

Les exportacions espanyoles de vi es van desplomar un 23% al gener respecte al mateix mes de l’any anterior, fins als 104 milions d’euros, mentre que, en termes de volum, la caiguda va ser del 35%, fins als 90 milions de litres, segons dades de l’Observatori Espanyol del Mercat del Vi.

Les vendes a l’exterior durant el mes de gener van descendir en totes les categories de productes, però de forma més acusada en els vins de taula a orri, la més dinàmica en els últims mesos i les vendes dels quals es van reduir prop d’un 47%, fins a 15,3 milions d’euros.

La caiguda una mica menor en els vins amb denominació d’origen, les exportacions del qual van baixar un 23% en la modalitat a orri i un 18% en l’envasat, fins a situar-se en 2,9 milions i 48,8 milions d’euros, respectivament. Per la seva banda, els vins de taula envasats van reduir les seves vendes a l’exterior un 28%, fins a 11,3 milions d’euros.
[[frase]]
L’Observatori del Vi destaca que, segons les dades de gener, aguanten molt millor la crisi els vins espumosos i els caves, la caiguda dels quals en valor va ser del 9%, fins a 19,5 milions d’euros.

En l’any mòbil que transcorre fins a gener de 2009, les exportacions espanyoles de vi van créixer un 5,2% en valor, fins a 1.962 milions d’euros, i un 4% en volum, fins a 1.642 milions de litres.

Es tracta, segons l’Observatori, de “un mal principi d’any que no impedeix, no obstant això, que es mantinguin encara taxes de creixement positives en les exportacions espanyoles interanuals de vi, destacant molt especialment la bona marxa de les vendes de vins espumosos i caves”.


Els caves i vins espumosos són els que aguanten millor la crisi FOTO: VADEVI.cat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa