Els cavistes valencians s’associen

Volen promoure els seus escumosos, encara poc coneguts respecte als elaborats a Catalunya

El president valencià, Alberto Fabra, brinda amb cava valencià en un acte a l’estació de l’AVE de Requena el 2012 Foto: Diputació de València

Nou cellers de Requena s’han unit en una associació per promocionar al mercat de l’Estat espanyol el cava que elaboren, on aquest producte encara no és prou conegut malgrat “la seva qualitat”, segons que informa l’agència EFE.

Així ho ha assegurat el president del celler Domini de la Vega, Emilio Expósito, un dels integrants de l’associació, que entre d’altres accions té previst realitzar presentacions de cava per tota l’Estat, principalment Madrid.

A la fi de 2012 es va engegar aquesta associació amb la unió de nou cellers petits que, de forma individual, tindrien complicat gastar grans quantitats de diners en la promoció dels seus productes.

En les properes setmanes l’Associació de Caves de Requena determinarà el programa de presentacions, amb la fi última d’incrementar les vendes d’un producte “de qualitat” però encara, i a causa de la seva joventut, “poc conegut”.

Expósito ha explicat a EFE que quant a exportacions el cava valencià es troba “en les mateixes condicions” que els catalans, de llarga tradició, a causa de la seva relació qualitat-preu, i les vendes únicament depenen del nivell d’entrada en aquest mercat.

No obstant això, al mercat de l’Estat “hi ha molts llocs on no se’ns coneix prou” i el cava valencià s’està guanyant el seu prestigi “a poc a poc”.

Amb el cava català “molt implantat”, els cellers de Requena han de fer front a la seva joventut en aquest producte, encara que l’associació “no pretén mirar-se amb ningú, sinó que se’ns conegui i augmentar al màxim les vendes”, ha explicat el president de Dominio de la Vega.

Actualment, segons les últimes xifres, les vendes ronden els dos milions d’ampolles de cava de Requena, de les quals a Domini de la Vega corresponen prop de 400.000.

A la comarca de Requena es conreen les varietats chardonnay i macabeu, que “proporcionen al cava un sabor “axampanyat” que el diferencia del d’altres zones” segons aquesta informació d’EFE.

Nou comentari